«Фокус»: Серед 100 найвпливовіших жінок України – 18 медійниць

18 Листопада 2010
14793
18 Листопада 2010
13:21

«Фокус»: Серед 100 найвпливовіших жінок України – 18 медійниць

14793
«Фокус»: Серед 100 найвпливовіших жінок України – 18 медійниць

18 листопада журнал «Фокус» презентував п'ятий щорічний рейтинг «100 найвпливовіших жінок України». Як повідомляє прес-служба «Українського медіахолдингу», у 2010 році до цього переліку увійшли 18 представниць медіасфери.

 

Найвищу позицію серед жінок-медійниць посіла голова наглядової ради медіагрупи StarLightMedia Олена Пінчук (4-те місце рейтингу).

 

Значно поліпшила свої позиції власник і головний редактор групи сайтів «Українська правда» Олена Притула. У рейтингу цього року вона посіла 10-те місце, піднявшись на 26 сходинок порівняно з 2009 роком.

 

На 10 місць піднялася заступник головного редактора тижневика «Дзеркало тижня» Юлія Мостова, обійнявши 11-ту позицію рейтингу.

 

Новачок рейтингу директор U. A. Inter Media Group Limited Олена Хорошковська посіла 16-те місце.

 

Шеф-редактор видань проекту «Детектор медіа» Наталія Лигачова посіла в рейтингу 41-ше місце (торік - 39-те). Найбільшим досягненням року в її професійному житті «Фокус» назвав запуск двох нових проектів - «Детектор медіа» і «Медіаграмотність».

 

Також у рейтинг увійшли Лариса Мудрак (заступник голови Національної ради з питань телебачення і радіомовлення, 26-те місце), Ірина Лисенко (генеральний директор Нового каналу, 31), Оксана Соколова (керівник служби публіцистичних програм ICTV, 43), Оксана Марченко (телеведуча, 44), Анна Безулик (телеведуча, 45), Оксана Головатенко (перший заступник голови Нацради, 47), Олена Фроляк (головний редактор інформаційної служби ICTV, 51), Мирослава Ґонґадзе (журналіст, ведуча програм «Голосу Америки», 52), Наталія Могилевська (телеведуча, співачка, продюсер, 59), Оксана Єлманова (член Нацради, 71), Алла Мазур (телеведуча, 75), Марія Єфросиніна (телеведуча, 77) і Катерина Котенко (виконавчий директор ІТК, 88).

 

Окрім них, до списку знову потрапила Ганна Безлюдна, екс-генеральний продюсер телеканалу «Інтер», а нині директор із зовнішніх зв'язків і комунікацій групи компаній Дмитра Фірташа Group DF, - на 39-те місце. Директор зі зв'язків з громадськістю та комунікацій СКМ Наталія Ємченко опинилася на  64-й позиції,  речник СБУ Марина Остапенко - на 66-й, прес-секретар Ріната Ахметова Олена Довженко - на 72-й, а директор департаменту з корпоративних зв'язків компанії «Київстар» Жанна Ревнова - на 94-му.

 

Народні депутати, члени Комітету з питань свободи слова Олена Бондаренко й Олена Кондратюк посіли 14-те та 37-ме місця, відповідно.

 

У цілому список найвпливовіших жінок за рік оновився на чверть: у сотні  - 27 нових осіб. «Такі перестановки - результат зміни політичних координат у країні», - пояснюють в УМХ. Перше місце, як і торік, дісталося Юлії Тимошенко, на другому опинилася заступник глави Адміністрації президента Ганна Герман.

 

Оцінювали претенденток найвпливовіші в різних сферах чоловіки за п'ятьма критеріями: близькість до прийняття державних рішень, масштаби підконтрольного бізнесу; вплив на суспільну думку; особиста популярність; родинні зв'язки.

 

Повний текст рейтингу «100 найвпливовіших жінок України» читайте в журналі «Фокус» від 19 листопада або на сайті focus.ua.

 

Нагадаємо, торік до рейтингу «100 найвпливовіших жінок України» увійшло 11 представниць медіа.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
14793
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду