СБУ спростовує, що телефони журналістів Бойка, Речинського і Лещенка прослуховуються

9 Листопада 2010
20963
9 Листопада 2010
16:23

СБУ спростовує, що телефони журналістів Бойка, Речинського і Лещенка прослуховуються

20963
СБУ спростовує, що телефони журналістів Бойка, Речинського і Лещенка прослуховуються

Речник СБУ Марина Остапенко заперечує інформацію про прослуховування трьох журналістів: Володимира Бойка, Станіслава Речинського (ОРД) та Сергія Лещенка («Українська правда»), яку оприлюднив Володимир Бойко в статті «Журналісти - "контрабандисти"».

 

Бойко у своєму матеріалі стверджує, що СБУ прослуховує телефони трьох журналістів. «Про це мені стало відомо з власних джерел», - сказав він у коментарі ТК, додавши, що планує написати продовження цієї історії.

 

У статті йдеться про те, що для того, щоб поставити телефони журналістів на прослуховування, управління Служби безпеки України в Луганській області направило подання до центрального апарату СБУ. В поданні йшлося не про журналістів, а про луганського контрабандиста. Крім того, прослуховування вже було санкціоноване головою Апеляційного суду Луганської області.

 

«Ця стаття вигадка від початку до кінця. По-перше, СБУ діє винятково в межах законодавства, і якщо існують якісь документи, як стверджує автор статі, то нехай він віднесе їх до Генпрокуратури, яка здійснює загальний нагляд за діяльністю СБУ. По-друге, видно, що людина, яка надавала інформацію для написання цієї статті, не володіє механізмами проходження документів у службі. Це вже не перший випадок такого характеру. Можу припустити, що автора статті просто надурили, або підсунули якісь сфабриковані документи, і він став жертвою тих, хто намагається привернути увагу до своєї персони», - сказала Марина Остапенко у коментарі ТК.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
20963
Читайте також
09.11.2010 11:35
Володимир Бойко, «ОРД»
41 463
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Сэм
4915 дн. тому
"Тільки не треба брехати, розповідаючи, що ніяких заходів не проводилося - бо тоді ми будемо змушені опублікувати документи з грифом «таємно», «цілком таємно» і двома нулями на початку реєстраційних номерів на доказ того, що незаконне прослуховування телефонів і спроба зламати електронні поштові скриньки все ж таки мали місце."(с) запасаемся попкорном !)
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду