АП радить одеському губернатору не порушувати право журналістів на інформацію

8 Листопада 2010
22745
8 Листопада 2010
13:58

АП радить одеському губернатору не порушувати право журналістів на інформацію

22745
АП радить одеському губернатору не порушувати право журналістів на інформацію

Заступник глави Адміністрації президента України Олег Рафальський «вказав» голові Одеської обласної державної адміністрації Едуарду Матвійчуку на неприпустимість порушення законодавства України, що регламентує діяльність засобів масової інформації. Про це йдеться у листі пана Рафальського, повідомляє інформаційне агентство «Контекст-Причерноморье».

 

Таким чином АП відреагувала на ситуацію, що склалася у відносинах Одеської ОДА та ЗМІ регіону, зокрема, ІА «Контекст-Причерноморье», представнику якого відмовили в акредитації.

 

«Голові Одеської обласної державної адміністрації Е. Л. Матвійчуку доручено розглянути факти, висловлені у вашому листі, і вжити невідкладних заходів щодо їх врегулювання. Також вказано на неприпустимість порушення законодавства України, яке регламентує діяльність засобів масової інформації, зокрема в частині обмеження прав журналістів на отримання інформації про діяльність органів державної влади і об'єктивне інформування громадськості», - зазначено в листі Олега Рафальського до головного редактора агентства Олександра Осташка.

 

Раніше головний редактор ІА «Контекст-Причорномор'я» поставив свій підпис у колективному зверненні до заступника глави АП Ганни Герман щодо «дивної тональніості» у спілкуванні пана Матвійчука зі ЗМІ Одещини. Журналіст  навели факти «хамських відписок», конкретні приклади прямого ошукування губернатором представників ЗМІ. «...подібні сумні особливості деяких урядовців прямо і негативно можуть вплинути на реноме України, як держави, яка бореться за справжню демократію і свободу слова. І вдвічі прикро, що такі дії з боку держчиновників найвищого, першого рангу, на наш погляд, можуть кинути тінь на реформи, у тому числі і реформи із збереження і розвитку свободи слова в Україні, які проводить наш Президент Віктор Федорович Янукович» - зазначили автори колективного звернення.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
22745
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду