«Євроньюз» по-українськи може бути лояльним до влади

27 Жовтня 2010
48504
27 Жовтня 2010
18:01

«Євроньюз» по-українськи може бути лояльним до влади

48504
Створювана владою українська редакція каналу новин «Євроньюз» мовитиме згідно з лояльною владі лінією, а не за західними стандартами журналістики, вважають незалежні експерти.
«Євроньюз» по-українськи може бути лояльним до влади

Створюваний владою канал «Євроньюз» буде ще одним засобом провладної пропаганди, поряд із Першим національним та каналом «Інтер», сказав Deutsche Welle голова правління Міжнародної громадської організації «Інтерньюз-Україна» Костянтин Квурт. На його думку, побудова західної моделі телебачення та інформації вимагає тривалих та значних зусиль. А простим виділенням коштів та призначенням на чолі ще одного телеканалу нинішніх очільників державного телебачення створити якісний інформаційний канал неможливо: «Зараз в країні робляться зусилля з утвердження російської моделі подачі новин. Це - модель подачі тенденційних новин. Телебачення може бути цікавим, якщо його роблять внутрішньо вільні та розкуті люди. Зусилля режиму скеровані на те, щоби люди не були вільні і розкуті, а були лояльні».

 

Аналог російської версії

 

Квурт впевнений, що україномовна версія каналу «Євроньюз» стане аналогом російської версії, якій Детектор медіа нерідко закидали лояльність до Кремля, адже Всеросійська державна теле і радіомовна компанія (ВГТРК) входить до числа акціонерів «Євроньюз». Тож і українська версія може бути дуже лояльною до влади. А раптовість рішення створити такий канал, як не виключив експерт, найвірогідніше продиктована досвідом російських політтехнологів, які є радниками нинішньої влади. 

 

Олександр Савицький, «Німецька хвиля»

 

Фото - «Німецька хвиля»


Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Олександр Савицький, «Німецька хвиля»
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
48504
Читайте також
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
aфоризм-2
4901 дн. тому
Заздрісна критика - небезпечна, а брехлива, надумана, висмоктана з пальця - також...
aфоризм-1
4901 дн. тому
Перший національний, панове Савицький та Квурт, не зал безконечний очікувань, а добра школа оптимального.
афоризм
4901 дн. тому
Не запитуйте у Олександра Савицького, як він "насправді "прийшов у "Німецьку хвилю". Не запитуйте в українськогно мільйонера Квурта через лояльність до "кого?" він завів бізнес "Інтерньюз - Україна".
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду