Роботу Мирослава Слабошпицького «Плем’я» підтримав Фонд Хуберта Белса

16 Жовтня 2010
16708
16 Жовтня 2010
12:12

Роботу Мирослава Слабошпицького «Плем’я» підтримав Фонд Хуберта Белса

16708
Роботу Мирослава Слабошпицького «Плем’я» підтримав Фонд Хуберта Белса

Проект кінорежисера Мирослава Слабошпицького «Плем'я» отримав грант Фонду Хуберта Белса (The Hubert Bals Fund) в категорії «розробка сценарію».

 

Кінорежисер відомий гучними короткометражними роботами, які брали участь у конкурсі Міжнародного Берлінського кінофестивалю: фільми Слабошпицького відбиралися на конкурс два роки поспіль, що є своєрідним рекордом як для України, так і для Росії. У 2009 році на Берлінале був представлений його скандальний «Діагноз», присвячений проблемам СНІДу, наркоманії та евтаназії. Цього року він повернувся в Берлін із 10-хвилинною стрічкою «Глухота». Фільм за участю глухонімих акторів, знятий без жодного склеювання і без єдиного слова, вже названо американськими критиками «зразком сучасного німого кіно».

 

Нову роботу кінорежисера, як і попередню «Глухоту», буде знято без слів, за участю глухонімих акторів; вона розповідає про життя підлітків - мешканців інтернату для дітей із порушеннями слуху.

 

Раніше уваги нідерландського фонду удостоювався київський сучасний художник Ігор Подольчак і Сергій Лозниця - у 2006 році фонд підтримав його проект «Щастя моє».

 

Фонд Хуберта Белса працює за підтримки Міністерства закордонних справ Нідерландів і громадських організацій, діяльність яких пов'язана з культурною сферою. Фонд виділяє гранти для розробки сценаріїв, застосування цифрових технологій і обробки знятих матеріалів (постпродакшн), а також для розповсюдження готової кінопродукції, участі у семінарах і майстер-класах.

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
16708
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
redgi
4911 дн. тому
Мирек наше все!!! А Чміль у топку!! "пророков нет в отечестве моем...." Наступний ОСКАР!! Удачи!!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду