Кириленко хоче створити ТСК з питань нападу на учасників фестивалю «Гайдамака.UA»

12 Жовтня 2010
12294
12 Жовтня 2010
12:48

Кириленко хоче створити ТСК з питань нападу на учасників фестивалю «Гайдамака.UA»

12294
Кириленко хоче створити ТСК з питань нападу на учасників фестивалю «Гайдамака.UA»

У Верховній Раді зареєстровано постанову № 7238 «Про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування факту розбійного нападу на фестиваль повстанської та патріотичної пісні "Гайдамака.UA" 26 вересня 2010 року». Автор постанови - народний депутат В'ячеслав Кириленко.

 

Обґрунтовуючи необхідність створення ТСК, народний депутат нагадує, що 26 вересня відбувся організований напад групи молодиків на учасників та гостей фестивалю повстанської та патріотичної пісні «Гайдамака.UA», що проходив 24-26 вересня 2010 року в місті Ірпені Київської області. Нападники увірвалися на територію, де відбувався фестиваль, били громадян, завдаючи їм травми.

 

«У величезної кількості співвітчизників викликає глибоке занепокоєння факт організованого нападу на мистецький захід патріотичного спрямування. Окрім того, на час нападу на фестивалі залишилося украй недостатня кількість працівників міліції, і ці працівники не змогли захистити від нападників учасників та гостей фестивалю, які змушені було захищатися самостійно. Незважаючи на те, що двох нападників, які застосували силу до працівників міліції, було затримано, вони, за офіційним повідомленням МВС, невдовзі були відпущені. Такі дії міліції явно не відповідають тяжкості вчинених правопорушень», - пише В'ячеслав Кириленко у пояснювальній записці.

 

Щоб подібне більше не повторювалося, необхідно створити парламентську тимчасову слідчу комісію з питань розслідування зазначених подій та обставин, вважає депутат.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
12294
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду