Ольга Герасим’юк: З резолюції ПАРЄ намагалися викреслити пункт про тиск СБУ на журналістів

12 Жовтня 2010
15391
12 Жовтня 2010
10:50

Ольга Герасим’юк: З резолюції ПАРЄ намагалися викреслити пункт про тиск СБУ на журналістів

15391
Ольга Герасим’юк: З резолюції ПАРЄ намагалися викреслити пункт про тиск СБУ на журналістів

Заступник голови Постійної делегації у ПАРЄ, народний депутат України від партії НУ-НС Ольга Герасим'юк в ефірі телеканалу ТВі 11 жовтня відзначила, що ситуація із свободою слова була ключовим моментом обговорення в ПАРЄ, і асамблея констатувала серйозний відкат у цьому питанні в сучасній Україні порівняно із минулими роками.

 

«Представники усіх політичних груп (у ПАРЄ - ред.) не утрималися від серйозної критики того, що у нас відбувається! А ми якраз аналізували стан функціонування демократичних інститутів, тобто: свобода слова, ситуація з каналами, канал ТВі і 5 канал, лунали у кожному виступі. Це була серйозна критична оцінка тому, що відбувається сьогодні в країні», - наголосила вона.

 

Коментуючи визнання Валерієм Хорошковським того факту, що СБУ здійснювала стеження за німецьким журналістом, Ольга Герасим'юк висловила переконання, що таке зізнання є результатом прийняття резолюції ПАРЄ. «Нам намагалися викреслити із резолюції пункт про те, що є достовірні дані, які свідчать про цю функцію СБУ. За це стояли, на жаль, представники коаліції, які добре знали, що саме так і відбувається, і росіяни, які єдині підтримували це», - розповіла заступник голови Постійної делегації у ПАРЄ.

 

Як повідомляла ТК, 5 жовтня Парламентська асамблея Ради Європи підтримала резолюцію щодо України. У ній ПАРЄ визнала факти тиску на громадянське суспільство України і, зокрема, тиску на журналістів з боку СБУ.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
15391
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду