Доповідач ПАРЄ: В Україні ЗМІ дуже мало критикують владу, і це – крок назад

5 Жовтня 2010
21129
5 Жовтня 2010
19:20

Доповідач ПАРЄ: В Україні ЗМІ дуже мало критикують владу, і це – крок назад

21129
Доповідач ПАРЄ: В Україні ЗМІ дуже мало критикують владу, і це – крок назад

Співдоповідач Парламентської асамблеї Ради Європи по Україні Ренате Вольвенд (Ліхтенштейн) стверджує, що в України спостерігається відкат від демократичних стандартів. Про це вона заявила на засіданні ПАРЄ у Страсбурзі, повідомляє «Українська правда», чий кореспондент перебуває у Страсбурзі.

 

«Я б хотіла звернути увагу Асамблеї на питання про свободу ЗМІ. В цілому мені здається, за останні роки був досягнутий певний прогрес. Але я закликаю ставитись до цього питання з усією серйозністю. Оскільки вважаю, що були зроблені і деякі кроки назад», - сказала вона.

 

«Журналісти, які не подобалися владі, зникали - і це важка сторінка історії України. Адже зникнення журналістів - це непряма форма цензури ЗМІ», - пояснила вона.

 

«Зараз в Україні ЗМІ дуже мало критикують діяльність влади. І мені здається - це крок назад. Свобода ЗМІ - це лакмусовий папірець, що перевіряє демократичність інститутів влади. І саме це є мірилом руху в бік демократії», - сказала пані Вольвенд.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
21129
Читайте також
14.09.2010 11:46
Лілія Гришко, «Німецька хвиля»
31 134
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду