Близько половини українців відчувають згортання свободи слова

5 Жовтня 2010
14658
5 Жовтня 2010
10:50

Близько половини українців відчувають згортання свободи слова

14658
Близько половини українців відчувають згортання свободи слова

41% громадян, відчувають згортання свободи слова в країні після президентських виборів. Такі результати показало соціологічне опитування, проведене у вересні 2010 року соціологічною групою «Рейтинг».

 

Порівняно з аналогічним дослідженням, проведеним у квітні цього року, цей показник зріс більш ніж вдвічі - з 18 до 41%. Не відчувають згортання свободи слова 35% опитаних. Зазначимо, що у квітні останній показник становив 66%. 

 

За півроку також виросла кількість респондентів, які не визначились щодо цього питання - з 16 до 24%.

 

Найбільше згортання свободи слова відзначають жителі в Центральної України (з 18 до 42%), на Півночі (з 23 до 55%) та Заході (з 38 до 59%), найменше - на Донбасі (з 6 до 15%) та Півдні з 10 до 29%). На Донбасі також найбільше зросла кількість респондентів, які не змогли визначитися відбувається згортання свободи слова в Україні, чи ні (з 19 до 37%).

 

Серед політичних сил найбільше стурбовані згортанням свободи слова прихильники ВО Свободи, Батьківщини та Фронту змін, найменше - КПУ та Партії регіонів. Прихильники Сильної України розділились - 45% відчувають згортання свободи слова, 48% - ні.

 

Позитивний баланс відповідей (сума відповідей «так», переважає суму відповідей «ні») зафіксовано серед в усіх демографічних групах: за віком, освітою, типом поселення та статтю респондентів. Найбільше відчувають згортання свободи слова в країні респонденти середнього віку (30-39 років) та люди з більш високим рівнем освіти.

 

Довідка:

 

Аудиторія дослідження: населення України віком від 18 років і старші

Вибіркова сукупність: 2000 респондентів

Метод дослідження: особисте формалізоване інтерв'ю згідно з опитувальником (face to face). Помилка репрезентативності дослідження: для значень близьких до 50% похибка становить не більше 3%, для значень близьких до 30% - не більше 2,6%, для значень близьких до 10% - не більше 1,8%

Терміни проведення дослідження: 9 - 16 вересня 2010 р.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
14658
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду