Сьогодні в клубі будуть фільми

2 Жовтня 2010
35989
2 Жовтня 2010
11:25

Сьогодні в клубі будуть фільми

35989
Сьогодні в клубі будуть фільми

Національна кіностудія імені Олександра Довженка шукає і, як виявилося, знаходить нові форми роботи з глядачем. Безцінні поклади українського радянського і нашого новітнього кіно не будуть припадати пилом. Незабаром ці стрічки зможуть побачити жителі різних українських сіл - у своїх клубах.

 

Проект цей, безсумнівно, обійдеться кіностудії в копієчку. Адже тільки старими плівками вже не обійдешся. Та й чимало з них давно розсипалися. Тому згодом вже оцифровані картини районним кінотеатрам і сільським клубам будуть переганяти з київської кіностудії - через супутник. Вийде такий собі єдиний український «кінозал».

 

Як повідомив «ДТ» гендиректор кіностудії імені Довженка Ігор Ставчанський, ця акція зовсім не піар-затія, а серйозний намір студійців достукатися до регіонів, де, як відомо, культура, дозвілля в катастрофічному стані. Та й у ці клуби вже давно мало хто приходить. За словами директора, надалі плануються різні on-line заходи на базі кінотеки нашої студії, а також спеціальні кінофестивалі, присвячені тій чи іншій легендарній особистості українського кіно.

 

Безперечно, справа не з дешевих. На думку деяких експертів, така програма плюс надсучасні технології передбачають кругленьку суму: мільйони гривень. Однак студійці сподіваються, що приватні інвестори не залишаться осторонь ідеї відродити культурне життя українських сіл і маленьких міст. Тим більше що вартість одного квитка буде не вищою від 5 грн., а дітям то й зовсім вхід безкоштовний.

 

Пробним каменем такої програми довженківців стало відкриття сільського кінотеатру на 200 місць у селі Білогородка неподалік Києва. Сільський люд ішов до кіно як на свято. Як у найкращі роки перемоги соціалізму. І глядацький зал не міг умістити всіх охочих. Глядачам створили ілюзію «Канн», розстеливши для них навіть червону доріжку.

 

Курирувати проект під умовним напрямом «Кіно (село) і люди» буде режисер Роман Балаян. Йому доведеться добирати картини для показу. На думку Романа Гургеновича, до найкращої обойми картин увійде класика українського і радянського кіно, закордонні стрічки, анімація.

 

«Дзеркало тижня»

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Леся Ільєнко, «Дзеркало тижня»
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
35989
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду