Нацрада хоче створити ще один дорадчий орган – колегію експертів

29 Вересня 2010
19252
29 Вересня 2010
15:30

Нацрада хоче створити ще один дорадчий орган – колегію експертів

19252
Нацрада хоче створити ще один дорадчий орган – колегію експертів

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення хоче створити ще один дорадчий орган - колегію експертів. Про це на брифінгу 29 вересня повідомила заступник голови Нацради Лариса Мудрак, уточнивши, що відповідне рішення регулятор прийме на одному з наступних засідань.

 

«Я сподіваюся, що в нас буде сформований ще один орган - колегія експертів, іншими словами колегія старійшин і наймудріших. Ми хочемо створити такий орган, який буде дорадчим, щоб мати можливість консультацій з відомими знаними фахівцями України, у тому числі з колишніми членами Національної ради. І такими спільними зусиллями Нацради, громадської ради та колегії експертів нам доведеться просуватися до дуже серйозної розмови з індустрією з приводу великого кола соціальних питань», - сказала вона.

 

Ініціаторами створення колегії експертів виступають Ірина Опілат і Лариса Мудрак. За словами пані Мудрак, від громадської ради колегія відрізнятиметься тим, що діятиме не на постійній основі, але Нацрада матиме змогу звертатися до них по допомогу.

 

За словами члена Нацради Ірини Опілат, Нацрада бачить у майбутній колегії діячів культури, членів попередніх складів регуляторного органу, діячів медіа. На брифінгу прозвучали імена Віталія Шевченка, Тетяни Лебедєвої, Олександра Роднянського, Миколи Мащенка. Регулятор готовий вислухати поради медіаспільноти, кого варто включити до складу колегії.

 

Як уточнила Лариса Мудрак, соціальними темами, якими має намір зайнятися Нацрада разом з дорадчими органами, є «неймовірне накопичення розважального контенту і низька кількість інтелектуальних програм», відродження дитячо-юнацького мовлення та забезпечення інформаційних потреб телеглядачів і радіослухачів з вадами зору і слуху. За словами Ірини Опілат, насамперед регулятор опікуватиметься дитячим телебаченням, яке «займає одне з найболючіших місць» в ефірі, а приділяють йому увагу здебільшого лише ті компанії, що фінансуються з державного бюджету.

 

Нагадаємо, 22 вересня Нацрада сформувала новий склад громадської ради, до якої увійшли 12 індивідуальних членів та один колегіальний - Інститут медіа права.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
19252
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Лф
4956 дн. тому
ЛОХОТРОН))))))))))))
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду