У Росії хочуть створити державний канал про Північний Кавказ

25 Вересня 2010
16661
25 Вересня 2010
17:17

У Росії хочуть створити державний канал про Північний Кавказ

16661
У Росії хочуть створити державний канал про Північний Кавказ

Представництво президента Росії в Північно-Кавказькому федеральному окрузі спільно із Всеросійською державною телерадіокомпанією працює над проектом створення телевізійного каналу про Північний Кавказ. Про це повідомляє РІА «Новости» з посиланням на повноважного представника президента в окрузі Олександра Хлопоніна.

 

За його словами, йдеться про федеральний канал, який «буде мовити за межами Північного Кавказу».  «Ми ведемо переговори і готуємо цей проект спільно з ВДТРК, яка здатна далі черговий канал зробити на своїй сітці», - сказав пан Хлопонін на зустрічі з представниками преси регіону.

 

«По кожній республіці треба мати інформацію, яку можна показати і яка була б цікава людям і на Кавказі, і за його межами», - додав він.

 

Як повідомив один з працівників представництва президента, «вже ведеться закупівля необхідного обладнання» для майбутнього телеканалу.

 

Як повідомляла ТК, на початку 2010 року розпочав роботу грузинський російськомовний телеканал «Перший кавказький», запущений Суспільним мовником Грузії. Спілка кабельного телебачення Грузії запропонувала його Спілці кабельного телебачення України. Але в лютому французький супутниковий оператор Eutelsat вимкнув сигнал «Першого кавказького» на супутнику Eutelsat W7 (36˚ східної довготи), віддавши в довгострокову оренду 16 своїх транспондерів російським компаніям, зокрема для розширення пакету платформ «НТВ-плюс» і «Триколор», які належать «Газпром-медіа». Грузинська сторона оскаржила це в суді і програла справу.

 

Від моменту вимкнення супутника «Перший кавказький» мовить в інтернеті. Влітку право управління грузинським суспільним каналом іномовлення було передане британській компанії «Кей 1». Повідомлялося також, що Суспільний мовник Грузії вів переговори з американською мережею Hot Bird щодо супутникового мовлення «Першого кавказького».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
16661
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
natka mala
4932 дн. тому
Хочуть — створять. Красиво жить не запретишь. Какими угодно высокими идеями прикроются, а за госсчет чего не создашь, коль свля же лапа на него наложена
qw
4932 дн. тому
СевКав-ТВ с ведущим Жориком Вартановым?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду