Газета «Ратуша» позивається до мера Львова

24 Вересня 2010
15012
24 Вересня 2010
18:47

Газета «Ратуша» позивається до мера Львова

15012
Газета «Ратуша» позивається до мера Львова

Газета Львівської міської ради «Ратуша» подала до суду на міського голову Львова Андрія Садового за образу ділової репутації видання. Співвідповідачем є журнал «Кореспондент».

 

Про це повідомляє ЗІК з посиланням  редколегію газети «Ратуша».

 

В журналі «Корреспондент» за 3 вересня 2010 року у статті «Средства массовой агитации» мер Львова, зокрема, заявив: «Ратуша» отказывается сотрудничать с горсоветом и мэрией, в частности, не хочет печатать решения, которые принимают эти органы власти», а також «Ратушу» почти никто не покупает».

 

Позивач вимагає у мера лише  спростування поширеної ним неправдивої інформації на сторінках журналу «Корреспондент», і не претендує на жодну матеріальну компенсацію за завдані моральні збитки. Судовий позов від видання надіслано в Галицький районний суд міста Львова.

 

У позовній заяві головний редактор видання Микола Савельєв назвав цю інформацію неправдивою, оскільки, за його словами, газета ні в усній, ні в письмовій формі не відмовлялася розміщувати оголошення; «реалізація видання теж на непоганому рівні: повернення непроданих примірників газети становить лише 10-16%».

 

ТК звернулась до прес-служби Львівської міської ради та до прес-секретаря Андрія Садового. Як тільки надійде відповідь, то вона  буде опублікована.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
15012
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду