Андрій Кокотюха: Про Табачника треба писати статті, де він виглядатиме гомегом

23 Вересня 2010
16367
23 Вересня 2010
15:15

Андрій Кокотюха: Про Табачника треба писати статті, де він виглядатиме гомегом

16367
Андрій Кокотюха: Про Табачника треба писати статті, де він виглядатиме гомегом

«Українська правда» починає публікацію розмов з українськими письменниками, які відбулися під час Форуму видавців у Львові, і на яких вони відповідали на запитання читачів нашого видання. Андрія Кокотюху питали про міністра освіти Дмитра Табачника, українські книжки екшн та написання біографій політиків

 

 

На жаль, час проведення зустрічі з Андрієм Кокотюхою, призначений Форумом видавців, не був зручний для письменника, тому він відповів на запитання інтернет-користувачів електронною поштою.

 

Неписьменник: А шо, Ви - письменник?

- Не знаю. Грамотні люди кажуть - письменник, неграмотні мають сумнів.

 

Сергей: Здравствуйте Андрей. Нет желания после книги о Луценко написать о Могилеве?... вопрос серьезный.. знаете .. бывает, шальнет мысшлишка вдоль головы.. а почему бы и нет, спросиш сам себя.. Так как?

- Ні, такого бажання немає. Хоча б тому, що біля Могильова зараз Костянтин Стогній, тобто, є кому писати. Взагалі, на щастя, видавець більше не просить писати біографій політиків. Говорить - люди порозумнішали, читають більше художньої літератури.

 

Dimegga: пане Андрiй, як Ви вiдноситесь до руху Green Piece? Вам шкода дерев? Якщо так, навiщо ви мучите себе, нас, та дерева?

- Я розумію, про що ви: для того, аби друкувати мої книжки, потрібно рубати дерева і переробляти колоди на папір. Але будь-яку книгу, не лише мою, роблять з паперу. Тому і ваші улюблені автори (Кафка, Джойс, Забужко, Маргарет Мітчелл) теж не належать до «зеленого руху».

 

Люба, Лісабон: Андрію, напишіть книжку про те, як гламурно і по-бл..ськи одягаються дівчата і молоді жінки в Україні. Я за літо такого надивилась на київських вулицях!...

- А для чого, якщо Ви вже весь сюжет окреслили в своєму питанні? Я ж не для журналів мод пишу.

 

Безкостний Володимир: Вітаю, Андрію, чи можете назвати свої дві найкращі прочитані книги, з якими б радили усім познайомитись?

- Ради Бога: «Голівуд» Чарлза Буковські та «Мангетенський ноктюрн» Коліна Гарісона.

 

лада л.: Я ваша фанатка. Зокрема такої книги як «Повзе змія». Але не тільки ваша, а й укр.літератури в цілому. Як експерт, назвіть десять кращих сучасних українських «екшн»-ів.

- Оксано, не назву. Їх у такій кількості просто нема. У нас не пишуть екшенів, українці більше схильні до медитацій. Але: Олексій Волков «День Відбуття», Олександр Винокуров «Сучі діті», будь-яка книга Радія Радутного. Хоча стосовно якості текстів вирішувати Вам.

 

Оксана, Кагарлик: Слухала у вівторок програму «Добридень» на 1 каналу УР за вашої участі і Малковича. Не додзвонилась, тому питаю: чи не можете написати таку книжку для дітей, де б висміювався дурнуватий міністр Табачнєг. Щоб школярі розповідали про нього анекдоти, придумували йому прізвиська, малювали на його портретах ріжки! Ото був би бестселлер!

- Книгу про Табачнега - дуже жирно. Але в книзі, яку Ви згадуєте, висміюється чоловік, котрий вважає себе найрозумнішим. Про табачника можна і треба писати статті, в яких він виглядатиме смішним та нікчемним гомегом, що, власне, і є реальністю. Ми з колегами зараз такий рух будемо починати.

 

Іван Барабан: Ваше прізвище починається на два КО , в той час як у решти видатних діячів сучасності воно на одне КО закінчується ( Ющенко , Лукашенко, Тимошенко ,Лазаренко ,Забужко ну і т.д.) .Чи немає у Вас бажання дослідити цей феномен , а нас ознайомити з його результатами ?

- Добре, що моє прізвище не починається і не закінчується на ... штейн, бо уявляю, що б ви тоді запитали.

 

васЯ: Коли буде нове кіно за Вашим сценарієм?

- Протягом наступного року.

 

Вікторія _ 08.09.2010 22:34

Нещодавно на книжковому ярмарку у Києві придбала книгу у Вашому укладі про серіал «Феномен доктора Хауса» (43грн.) :) У мене одразу виникло запитання : як Вам спала на думку ця геніяльна ідея - написати книгу про «культовий» серіал? Це дуже кмітливо і є сучасним «просунутим» бізнесовим проектом :)

Книгу ще до кінця не прочитала, але дуже сподобався стиль написання, а особливо - прив*язка до українських реалій! Я в захваті, незважаючи на те, що картинки могли б бути кольоровими, а по сюжету серіалу є кілька дрібних незначущих помилок.

Також цікаво дізнатися - від якого накладу Ви отримали більше прибутків : від українського чи російського? Я купила український. Маю жагу до розважальної літератури українською мовою. Її все ще бракує, щоб підібрати щось на свій смак.

Дякую Вам :)

- Єдине, що можу сказати - самодостатнє запитання. Сам від себе у захваті.

 

otar _ 07.09.2010 10:58

Так можна ще десь у цьому світі дістати книжку «Мама, донька, бандюган»? Для колекції жеж)

- Отаре, я купив у Тернополі в магазині «Богдан». Але Вам її подарую, аби позбавити зайвого клопоту.

 

«Українська правда»

 

Фото - «Українська правда»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
«Українська правда»
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
16367
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Drahoman
4963 дн. тому
Green Piece? А хто уроки англійської прогулював?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду