Євросоюз закликає Януковича не знищувати демократії

18 Вересня 2010
25618
18 Вересня 2010
11:30

Євросоюз закликає Януковича не знищувати демократії

25618
Євросоюз закликає Януковича не знищувати демократії

Європейський союз наполягає, що в Україні має демонструватися повага до демократії, верховенства права і прав людини. Про це йдеться в заяві Євросоюзу в рамках постійно діючої ради ОБСЄ, яку цитує «Українська правда».

 

Зокрема, пише видання, в ЄС нагадали обіцянку президента Януковича, яку він дав у квітні цього року, підтримувати плюралізм ЗМІ та забезпечити захист журналістів.

 

При цьому ЄС висловлює глибоку стурбованість з приводу зникнення українського журналіста Василя Климентієва в серпні.

 

«Ми вітаємо особисту зацікавленість президента Януковича в розслідуванні зникнення Климентієва, і його заклик до правоохоронних органів зробити все можливе, щоб його знайти. Ми будемо продовжувати звертати увагу на зміни в розслідуванні», - зазначається в заяві ЄС.

 

В ЄС упевнені: вкрай важливо, щоб журналісти могли виконувати свою роботу без страху насильства і залякування. У цьому контексті в Європі висловили стурбованість з приводу останніх повідомлень про випадки насильства та переслідування стосовно працівників ЗМІ.

 

ЄС сподівається на прогрес в усіх незавершених розслідуваннях у нових і старих кримінальних справах, що стосуються журналістів, зокрема, пов'язаних з убивством Георгія Гонгадзе.

 

В Європі вітають запланований візит представника ОБСЄ з питань свободи засобів медіа Дуні Міятович до Києва 11 і 12 жовтня з метою зібрати з перших рук інформацію про стан свободи ЗМІ від усіх зацікавлених сторін, у тому числі представників уряду, громадянського суспільства та журналістів.

 

ЄС висловлює надію на плідну співпрацю своєї місії з українською владою і знову заявляє про свою прихильність до поглиблення відносин з Україною.

 

Заяву підтримали 27 країн ЄС, а також Туреччина, Хорватія, Македонія, Ісландія, Албанія, Вірменія, Андорра, Сербія, Чорногорія, Боснія і Герцеговина.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
25618
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
atos
4967 дн. тому
"Не зныщуваты демократию"--это выражение только в заглавии, но в этом изложении и в статье в "УП" его нет. Но такое обвинение от Евросоюза--это очень серьезно. Так было оно или это вольность в изложении автора ???
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду