Нацрада хоче бачити в громадській раді саме громадськість, а не індустріальних лобістів

15 Вересня 2010
18447
15 Вересня 2010
18:19

Нацрада хоче бачити в громадській раді саме громадськість, а не індустріальних лобістів

18447
Нацрада хоче бачити в громадській раді саме громадськість, а не індустріальних лобістів

До громадської ради Національної ради з питань телебачення і радіомовлення надійшло 30 індивідуальних заявок і 6 колективних. Прийом пропозицій закінчився учора, 14 вересня, але, як пояснила  на брифінгу заступник голови Нацради Лариса Мудрак, ще 1-2 дні будуть прийматися заявки поштою. На наступному засіданні Нацрада планує затвердити склад Громадської ради, голосування відбудеться по кожній із кандидатур.

 

За словами Мудрак, якщо переглянути список, можна відзначити, що «в ньому є кандидати, які були в попередньому складі і зарекомендували свою ефективність». Зокрема вона назвала Тараса Шевченка, Тетяну Котюжинську, Василя Аніпченка, Ольгу Большакову, Павла Моїсеєва, Катерину Котенко. Також, за її словами, є й заяви від нових кандидатів, які до цього в громадській раді не працювали -  Олег Фіалко та Анжеліка Рудницька.

 

Голова Національної ради Володимир Манжосов із приводу поданих заявок зауважив, що важливо, щоб в громадській раді були присутні саме представники громадських, а не «представницьких», як він сказав, організацій, які відстоюватимуть бізнес-інтереси чи то кабельних провайдерів, чи то великих медіакомпаній, чи то інших гравців ринку.

 

«Що непокоїть мене, як члена Нацради. Наша громадська рада все-таки називається громадською. І я вважаю, що в ній мають бути представлені саме громадські організації, а не представницькі організації, які діють в галузі телебачення і радіомовлення, кабельного ТБ. Бо дуже багато подань саме від представницьких організацій, які захищають ті чи інші бізнес-інтереси», - сказав Манжосов.  

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
18447
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Мудрак
4969 дн. тому
ой извините Вася Анипченко не был членом громадьской рады... но мужик хороший
Squall
4970 дн. тому
Бугага, +1. При тому, що у чинному складі Нацради яж ніяк не можна знайти представників бізнесу....Ага...
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду