Microsoft готовий надати безкоштовні ліцензії ГО та журналістам

16:25,
14 Вересня 2010
12133

Microsoft готовий надати безкоштовні ліцензії ГО та журналістам

16:25,
14 Вересня 2010
12133
Microsoft готовий надати безкоштовні ліцензії ГО та журналістам

Microsoft надасть комплексне ліцензійне програмне забезпечення для неприбуткових та журналістських організацій, що діють за межами США, пише ITworld.com. Зокрема, йдеться про Росію.

 

Таке рішення компанія прийняла після того, як газета The New York Times повідомила про те, як російська міліція здійснювала захоплення комп`ютерів груп активістів в Іркутську. Зокрема, в тексті йдеться про те, що ПК конфіскували під приводом пошуку піратського програмного забезпечення Microsoft. Як відзначає ITworld.com, в останні роки під приводом боротьби з комп'ютерним піратством російська влада провела десятки подібних рейдів, спрямованих проти громадських активістів.

 

Саме тому для розслідування звинувачень Microsoft має намір найняти міжнародну юридичну фірму. Про це вже повідомив журналістам генеральний радник Microsoft Бред Сміт. У своєму блозі пан Сміт зазначив, що компанія протистоятиме будь-яким спробам використовувати права інтелектуальної власності у політичних спекуляціях та з метою отримання чиєїсь особистої вигоди.

 

Наявність цієї односторонньої ліцензії має звільнити громадські організації від будь-яких перевірок їх програмного забезпечення на предмет піратства: проводити їх Microsoft не рекомендує.

 

Комплексна ліцензія на програмне забезпечення на основі доброчинної програми у Microsoft вже є, зазначив пан Сміт. Минулого року компанія вже виділила 390 млн доларів для програмного забезпечення неурядових організацій. Тим не менше, чимало НГО нічого про неї невідомо.

 

Нова комплексна ліцензі діятиме до 2012 року, і Microsoft планує надавати її будь-яким зацікавленим громадським організаціям. Для її отримання не знадобиться ніяких угод. Ліцензія вступатиме в дію за фактом наявності статусу неурядової чи неприбуткової організації. Також, за словами пана Сміта, Microsoft планує запустити у Росії консалтингові програми для неприбуткових та неурядових організацій - NGO Legal Assistance Program.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» не лише бореться за якість української журналістики, але й розповідає про суспільно важливі процеси в Україні. Наші журналісти пишуть про досягнення та проблеми громадського сектору й показують, як активісти впливають на реформи.

Запрошуємо вас долучитися до Спільноти «Детектора медіа». Та разом працювати над тим, щоб ініціативи, які захищають демократичні цінності, ставали більш видимими.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
Drahoman
08:26 / 15.09.2010
Журналістам, які не займаються надскладною версткою й тривимірними зображеннями, краще взагалі перейти на Лінукс з його набором вільних чудових програм. Це також спосіб зупинити диктат Віндовз і здирництво українських посередників, які правлять ціну на 20-50% вищу за оригінальну. Це саме стосується і пристроїв до журналістського використання: китайські та індійські пристрої коштують у 2-5 разів дешевше, а в поточній роботі зручніші, бо не мають всієї зайвини, котрою споряджені всі вироби у нашому продажу.
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду