«Золотий лев» Венеціанського кінофестивалю у Софії Копполи

12 Вересня 2010
17428
12 Вересня 2010
09:08

«Золотий лев» Венеціанського кінофестивалю у Софії Копполи

17428
«Золотий лев» Венеціанського кінофестивалю у Софії Копполи

«Золотий лев» Венеціанського кінофестивалю, який завершився учора, 11 вересня, отримала американська режисерка Софія Коппола за стрічку «Десь» (Somewhere). Про це повідомлє РІА «Новости».

 

Кінострічка «Десь» Софії Копполи розповідає про відносини батька-актора і дочки-підлітка на тлі голлівудського кіновиробництва: «Це маленький особистий фільм, я не очікувала отримати за нього нагороду», - прокоментувала Коппола. В свою чергу голова журі Квентін Тарантіно зазначив, що це «робота справжнього художника».

 

«Срібний лев» за найкращу режисуру дістався іспанцеві Алексу де ла Іглесії за фільм «Сумна балада для труби» (Balada Triste de Trompeta). Це гротескова історія про протистояння рудого і білого клоуна на фоні франкістської Іспанії. Зазначимо, що «Сумна балада для труби» здобула також нагороду за кращий сценарій.

 

Американський режисер Монте Хеллман, який представляв фільм «Дорога в нікуди» (Road to Nowhere) отримав спеціальний «Золотий лев» за сукупність кінематографічних заслуг.

 

«Хеллман - великий художник, поет-мінімаліст, чиї роботи стали джерелом натхнення для всього журі», - пояснив  Тарантіно.

 

Приз Марчелло Мастроянні за кращий акторський дебют одержала Міла Куніс, яка зіграла супротивника Наталі Портман у «Чорному лебеді» (Black Swan) Даррена Аронофськи, що відкривав фестиваль.

 

Вінсент Галло, який зіграв утікача-терориста в «Необхідному вбивстві» (Essential Killing) польського режисера Єжи Сколимовського, отримав Кубок Вольпі за найкращу чоловічу. Таку ж нагороду за найкращу жіночу роль вручили Аріані Лабед, зірці грецького фільму «Аттенберг» (Attenberg) Афіни Рахель Цангарі. А Єжи Сколимовському дістався спеціальний приз журі.

 

«Детектор медіа»

 

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
17428
Читайте також
11.06.2011 12:20
Ольга Клінгенберг, «Дзеркало тижня. Україна»
29 298
13.09.2010 10:46
Ксения Щербино, Владислав Поляковский, «Частный корреспондент»
20 447
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду