ЗМI Криму виступили на захист «Чорноморки»

10 Вересня 2010
38232
10 Вересня 2010
10:28

ЗМI Криму виступили на захист «Чорноморки»

38232
Учора на центральній площі Сімферополя перед будівлею Ради міністрів Криму пройшов мітинг протесту кримських журналістів, які зажадали припинити репресії проти найбільшої на півострові Чорноморської телерадіокомпанії.
ЗМI Криму виступили на захист «Чорноморки»
Кістяк протестуючих учасників мітингу склав трудовий колектив «Чорноморки», але до них також приєдналися журналісти деяких інших компаній та видань, представники кримської організації БЮТ, кримської організації Української народної партії, активісти різних політичних сил, газет «Кримська світлиця», «Кримське слово» та інших. Як повідомлялося раніше, ТРК «Чорноморська» входить у сферу впливу народного депутата від БЮТ Андрія Сенченка та останнім часом перебуває під пильною увагою силовиків.
 

- Ми протестуємо проти того, що нам не дають нормально працювати, намагаються ліквідувати нашу телерадіокомпанію перед виборами, - пояснила журналістам заступник шеф-редактора «Чорноморки» Алексина Дорогань.

 

- Утиски журналістів та репресії проти засобів масової інформації в Криму свідчать про те, що в Україні намагаються побудувати нове тоталітарне суспільство, - впевнений депутат Верховної Ради АРК, головний редактор газети «Кримська світлиця» Леонід Пілунський.

 

Як розповіла журналістам Алексина Дорогань, останнім часом щодня в редакції телерадіокомпанії з'являються люди у формі й під час виконання службових обов'язків вилучають різні документи, проводять фінансові перевірки. Раніше, як уже повідомляв «День», було арештовано рахунки Чорноморської телерадіокомпанії, а в межах порушеної податковою міліцією кримінальної справи на майно телекомпанії було накладено арешт. Трудовий колектив не має можливості отримувати повну зарплату, журналісти і технічні фахівці звільняються, програми й мережа мовлення скорочується...

 

Колектив журналістів ТРК зазнає постійного тиску. Так, прокуратура Криму планує відібрати в ТРК «Чорноморська» ліцензію, бо депутат ВР АР Крим від КПУ Валерій Кучеренко в прямому ефірі програми «Політичний вечір із Володимиром Андронакі» двічі закликав зруйнувати українську державу, повідомили «Дню» в прес-службі Кримської республіканської організації Всеукраїнської партії «Батьківщина».

 

Як розповів технічний директор «Чорноморки» Олександр Чуприна, якого викликали до прокуратури разом з автором програми, правоохоронці зажадали від нього копії ліцензії на програму. Чуприна пояснив співробітникам прокуратури, що на програму не потрібно ліцензії, оскільки вона видається телеканалу на весь ефір, а «всі заяви Валерія Кучеренка в прямому ефірі є або його особистою позицією, або позицією його політичної сили, і, згідно із законом, Чорноморська телерадіокомпанія жодної відповідальності за це не несе».

 

Сам Валерій Кучеренко на позачерговому засіданні Верховної Ради Криму з трибуни парламенту заявив, що після виступу на ЧТРК його викликали до прокуратури та СБУ на допити.

 

Учасники мітингу надіслали листа Президентові України Віктору Януковичу, постійному представникові Президента України в Криму Сергію Куніцину, голові республіканської організації Партії регіонів Василю Джарти, голові податкової адміністрації в АРК Володимиру Охріменку, в якому вимагають припинити тиск на телерадіокомпанію.

 

Микола Семена,  «День»

 

Фото -  Микола Семена,  «День»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Микола Семена, «День»
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
38232
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду