У Криму журналісти і телеглядачі закликають врятувати «Чорноморку»

9 Вересня 2010
47321
9 Вересня 2010
13:50

У Криму журналісти і телеглядачі закликають врятувати «Чорноморку»

47321
Кілька десятків журналістів, технічних працівників і глядачів найбільшої в Криму телекомпанії «Чорноморська» сьогодні зранку пікетували будинок Ради міністрів Криму. Вони закликали владу припинити тиск на цей опозиційний телеканал і не допустити його банкрутства та закриття. Зараз майно і банківські рахунки ТРК «Чорноморська» заарештовані за поданням податкової міліції, її тривалий час перевіряє Контрольно-ревізійне управління, а працівників допитують у Службі безпеки України.
У Криму журналісти і телеглядачі закликають врятувати «Чорноморку»

«Стоп цензурі! Руки геть від «Чорноморки»!» - попри спроби місцевої влади заборонити пікетування кримського уряду працівниками і прихильниками телерадіокомпанії «Чорноморська», суд не дав на це згоди, і люди змогли вийти на центральний майдан Сімферополя та скандувати гасла на захист свободи слова. Висловити свою солідарність із телевізійниками прийшли колеги-журналісти з інших мас-медій, деякі політики, пересічні сімферопольці.

 

Керівник кримської організації Української народної партії Олег Фомушкін, який із кількома партійними соратниками теж прийшов на акцію протесту, каже, що не все йому на «Чорноморці» подобалося, але це був чи не єдиний в Криму телеканал, на якому звучали різні точки зору, в тому числі - критичні щодо влади думки.



За його словами, намагаючись тиснути на телеканал, чиновники демонструють свій страх і слабість. «Через те, що немає ніяких реформ, а рейтинг Януковича упав майже вдвічі, тому влада вдається до таких репресивних методів, як закриття і руйнація опозиційних структур», - зауважує Олег Фомушкін.



Хто врятує «Чорноморку»?

 

Ініціатор акції, відома кримська тележурналістка Леся Дорогань зазначає, що телекомпанія зараз стоїть на межі банкрутства, адже арешт її майна і банківських рахунків, унеможливлює оплату ретрансляції, виплату зарплати персоналу і підготовку нових проектів. Водночас, і СБУ намагається позбавити телеканал ліцензії на мовлення.



«Головне, чого вимагає Чорноморська телерадіокомпанія та її колектив від влади, не заважати їм працювати, - каже Дорогань. - Ми вважаємо, що влада намагається паралізувати нашу роботу саме під час виборчої кампанії».



Поскандувавши гасла, журналісти спробували передати відкритого листа, якого підписали кілька десятків працівників телерадіокомпанії, із закликом врятувати «Чорноморку» до приймальні прем'єр-міністра.


Документ у учасників акції прийняли, але до відділу з роботи зі зверненнями громадян. Там пообіцяли за місяць надати відповідь. Втім, не відомо, чи на той час телерадіокомпанія «Чорноморська» ще виходитиме в ефір.

 

Володимир Притула,  «Радіо Свобода»

 

Фото -  «Радіо Свобода»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Володимир Притула, «Радіо Свобода»
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
47321
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Idle-pro
4949 дн. тому
Чорноморку треба підтримати! Вони там чи не єдині нормальні на тому просторі ПР-смороду.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду