Журналісти херсонської газети «Новий час» заявляють про політичний тиск

7 Вересня 2010
20626
7 Вересня 2010
15:13

Журналісти херсонської газети «Новий час» заявляють про політичний тиск

20626
Журналісти херсонської газети «Новий час» заявляють про політичний тиск

Журналісти «Нового часу» заявляють про політичний тиск на газету та її співзасновника. Про це повідомила ТК головний редактор видання Лідія Столярчук.

 

За словами Лідії Столярчук, працівниками міліції 3 вересня були проведені обшуки в Херсонському обласному благодійному фонді «Розвиток», який є співзасновником видання. Президент цього фонду - дружина екс-губернатора Херсонщини Галина Сіленкова. Під час обшуку вся документація організації була вилучена, в тому числі й та, що стосується діяльності газети «Новий час» разом з печатками та рахунками.  Обшук проводився з санкції судді Суворовського райсуду м. Херсона.

 

Як повідомила пані Столярчук, наразі слідчі УМВСУ в Херсонській області, ніяких коментарів не надають, «кажуть, що це є в інтересах секретності слідства».

 

За інформацією сайту «Новий час», екс-губернатор Херсонщини Борис Сіленков заявляє, що обшуки проводилися в рамках кримінальної справи, яку обласна міліція порушила після заяви приватного підприємця Володимира Почепи «про нібито вимагання у нього з боку Сіленкова» на початку 2009 року 300 тис. грн.

 

Борис Сіленков  вважає такі дії слідчих політично заангажованими у зв'язку з опозиційною спрямованістю газети «Новий Час» і його намірами  балотуватися на посаду міського голови Херсона від НСНУ.

 

«Обшуки - це один з найбільш впливових елементів психологічного тиску на людину», - говорить Борис Сіленков.

 

Лідія Столярчук також повідомила, що наразі продовжується тиск на газету та надходять погрози, що обшуки будуть проводитись і в редакції: «за редакцією ведеться слідство, чергує людина, яка нічого не пояснює, а каже тільки, що є така вказівка».

 

Також пані Столярчук повідомила, що не має наміру замовчувати події, що відбуваються, і що редакція газети із заявою про утиски свободи слова звернулася на гарячу лінію 5-го каналу.

 

«Новий Час» - громадсько-політична газета Херсонщини, виходить тиражем понад 15 тисяч примірників один раз на тиждень, у четвер.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
20626
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду