Чи можна сподіватись в Україні на чесний розподіл ефірних частот (огляд преси)

1 Вересня 2010
49462
1 Вересня 2010
14:17

Чи можна сподіватись в Україні на чесний розподіл ефірних частот (огляд преси)

49462
Чи можна сподіватися на чесний розподіл ефірних частот, тобто ресурсів, у країні, де хронічно не розслідують журналістські вбивства? Навряд чи, переконаний дописувач газети «День».
Чи можна сподіватись в Україні на чесний розподіл ефірних частот (огляд преси)
Він вважає, що у «частотній» справі годі шукати правду, істину та інші абсолютні категорії. Це історія навіть не про свободу слова та її обмеження, як стверджує одна зі сторін конфлікту, а радше про правила гри в українському медіа-бізнесі, на який розповсюджуються загальноукраїнські бізнесові закони. А також про країну, «інфіковану» нерозкритими журналістськими вбивствами. При цьому їхній список віднедавна продовжує поповнюватися. Про це наголошується в публікації «Жертви системи».


Під акомпанемент зойків про «насильницьку українізацію» на Донеччині «тихою сапою», але послідовно посилюють наступ на мову державну. Конкретні факти і коментарі до них пропонує газета «Голос України» у матеріалі « Оптимізація чи зачистка для секвестру національної ідентичності».


Більшість навчальної літератури, яку візьмуть до рук українські школярі, є контрафактними. Як стверджує газета «День», від 30 до 50% усієї книжкової продукції, яка реалізується в Україні, це підробки. Докладніше про джерела книжкового контрафакту «День» розповідає у статті «Неблагородні підручники».


В Україні цього року закриють більше шкіл, ніж збудовано нових. Як інформує газета «Україна молода», з освітньої карти зникне приблизно сто шкіл. Утім, є й трохи приводу для оптимізму, зазначає видання, адже цьогоріч першокласників буде на кілька тисяч більше, аніж торік.


65% грошей, які батьки виділяють на своїх дітей, дістаються виробникам продуктів, одягу та взуття. Для порівняння: в західних країнах на ці товари витрачається не більше третини «дитячих» бюджетів. Зате в освіту та оздоровлення школярів батьки за кордоном інвестують в кілька разів більше. Про це розповідає газета «Діло» у статті «Хто заробляє на щасливому дитинстві».
 
 
Ірина Біла, «Радіо Свобода»
 
 
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Ірина Біла, «Радіо Свобода»
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
49462
Читайте також
01.09.2010 10:06
Вікторія Кобиляцька, Валерій Костюкевич, Лариса Осадчук, Микола Семена, Тетяна Ільницька, «День»
57 705
31.08.2010 14:06
Елена Геда, Ирина Миронова, «Коммерсантъ»
44 082
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду