Карпа і Жадан попсували Януковичу свято в Берліні

31 Серпня 2010
42646
31 Серпня 2010
09:43

Карпа і Жадан попсували Януковичу свято в Берліні

42646
У столиці Німеччини Берлині відбулася акція протесту в зв'язку з початком згортання демократії в Україні.
Карпа і Жадан попсували Януковичу свято в Берліні

Група активістів пікетувала готель «Адлон», де президент Віктор Янукович виступав перед представниками німецької громадськості.

 

У акції взяли участь українські письменники Сергій Жадан та Ірена Карпа, які разом з активістами поширювали серед перехожих листівки проти утисків свободи слова України.

 

Жадан пояснив «Українській правді», що автором ідеї провести акцію в день приїзду Януковича виступила Карпа.

 

 

 

«Я була в Берліні, тому що 13 днів тому народила тут дитину», - сказала Карпа.

 

У свою чергу Жадан пояснив, що зараз також тимчасово перебуває у Берліні.

 

«Ми зустрілися з Іреною в Берліні, обговорили ідею провести пікет. Потім звернулися до українців, які мешкають у Берліні, і самі сформулювали вимоги до Януковича», - сказав Жадан.

 

«Ми хочемо привернути увагу європейців на проблеми згортання свободи слова в Україні», - уточнив він.

 

 

 

У свою чергу Карпа розповіла, що сама малювала транспаранти англійською та німецькою мовами «Україна - назад до Радянського Союзу?» та «Ми - за свободу слова та свободу зібрань в Україні».

 

На питання, чи хтось платив їм за цю акцію протесту, Карпа засміялася та жартома відповіла: «Я була би рада, якби хтось заплатив мені за неї морозивом».

 

Безпосередньо у пікеті взяли участь близько 20-30 активістів, які поширювали листівки німецькою мовою та інформували перехожих про події в Україні.

 

 

 


 

Також у акції взяли участь активісти Спілки українських студентів у Німеччині. Сам президент Янукович з учасниками акції протесту не спілкувався.

 

«Українська правда»

 

Фото - «Українська правда»

 

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
«Українська правда»
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
42646
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
cnfc
4984 дн. тому
кажуть. не ту країну назвали Гондурасом. миг, це тебе вчасно не назвали {CENSORED}
Миг
4985 дн. тому
"Патриотычна Карпа" рожать ездила в Германию. О ЧЕМ ГОВОРИТЬ? До чего отвратительная бабенка: пошлая, наглая и ... страшная. Олицетровение Украины.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду