Перше та друге місце премії «Фаворит телепреси–2010» визначено. До голосування за третє місце долучаться глядачі

30 Серпня 2010
10999
30 Серпня 2010
18:02

Перше та друге місце премії «Фаворит телепреси–2010» визначено. До голосування за третє місце долучаться глядачі

10999
Перше та друге місце премії «Фаворит телепреси–2010» визначено. До голосування за третє місце долучаться глядачі

30 серпня експертне журі телеоглядачів  з 19  українських видань під час  дискусії в конференц-залі «Главред-Медіа» шляхом відкритого голосування  визначило  двох переможців професійної відзнаки «Фаворит телепреси-2010»,  які посіли, відповідно,  перше та друге місця.

 

А от головною інтригою голосування став розподіл голосів між проектами, що претендують на третє місце «Фаворита телепреси». Під час голосування  пресового журі  три проекти  здобули однакову кількість прихильників серед експертів, а саме: БУМ («Інтер»); «Кіно.UA» (Перший національний); «Новий час» (5 канал).

 

Тому було вирішено для остаточного вердикту залучити до голосування глядачів-читачів «Детектор медіа». Проект з цих трьох, що набере найбільше число відгуків,  й посяде почесне третє місце. Кожен  бажаючий має право надіслати ЛИШЕ ОДНЕ повідомлення на електронну адресу zinchenko.tk@gmail.com до 7 вересня 2010 року, зазначивши власну електронну адресу та прізвище.

 

Нагадаємо, що премія «Фаворит телепреси» була заснована «Детектор медіаю» у 2007 році. ЇЇ лауреатами ставали: програма «Вікна» (СТБ) - 2007 рік, «За вікнами» (СТБ) - 2008 рік та  «Україна має талант» (СТБ) - 2009 рік.

 

 

У цьому році напередодні голосування експертами було сформовано шорт-лист номінантів. До нього увійшло 20 проектів з  10-ти телеканалів.

 

Під час  дискусії в конференц-залі «Главред-Медіа» експерти відзначили, що незважаючи на загальну кризу телевізійного ринку, нинішній сезон відзначився кількома яскравими проектами та новими тенденціями - зокрема, реанімацією такого формату, як реаліті-шоу, появою політичних ток-шоу, в яких нарівні з політиками власну думку до глядачів можуть донести й незаангажовані експерти тощо.

  

Водночас, вперше цього року експерти премії «Фаворит телепреси» визначили не лише фаворитів, але й трійку «антифаворитів» сезону 2009/2010.  Також члени журі назвали головні антитенденції   та явища  сезону:  «стерилізація» новин, цензура та самоцензура  в інформаційному мовленні,  таблоїдизація  інфотейменту, загальна примітивізація й вульгаризація телеефіру.

 

 

 

 

 

Подробиці обговорення представниками телепреси стану українського телебачення читачі «Детектор медіа» зможуть дізнатися з публікації  повної розшифровки дискусії на сайті «Детектор медіа» та  нашого друкованого журналу.

 

Церемонія нагородження лауреатів «Фаворит телепреси-2010» відбудеться 8 вересня об 11.00 в конференц-залі «Слов'янський» готелю «Либідь» на прес-конференції.

 

«Детектор медіа»

 

Фото Лілії Зінченко

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
10999
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Нервоус
4977 дн. тому
Странное голосование, способствует фальсификациям
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду