Семиноженко: За розвитком інформаційного суспільства Україна відстає і від Росії, і від Казахстану

28 Серпня 2010
21768
28 Серпня 2010
01:01

Семиноженко: За розвитком інформаційного суспільства Україна відстає і від Росії, і від Казахстану

21768
Семиноженко: За розвитком інформаційного суспільства Україна відстає і від Росії, і від Казахстану

Україна перебуває початку становлення інформаційного суспільства. У цьому переконаний глава Державного комітету з питань науки, інновацій та інформатизації Володимир Семиноженко. В інтерв`ю тижневику «Дзеркало тижня» він зазначив: «Ми зараз радше "суспільство телеглядачів", аніж інформаційне суспільство. І нам як суспільству в цілому зараз доведеться здійснити перехід від пасивного споглядання до активного управління інформацією».

 

За словами пана Семиноженка, можливо, саме з цими обставинами й особливою актуальністю проблеми президент України пов'язав головний пріоритет наступного року - інформатизацію. «У нас є Закон «Про засади розвитку інформаційного суспільства в Україні на 2007-2015 роки», є розпорядження КМУ, підписане Віктором Януковичем у ранзі прем'єр-міністра ще 2007 року. Але ці документи фактично не реалізовані хоч скількись помітно. І зараз доводиться надолужувати згаяне. Ми займаємося багатьма глобальними законодавчими проектами, наприклад електронним управлінням. Концепція розвитку цього напряму вже повністю закінчена, і ми зараз готуємо по ньому документ», - розповів глава Держкомітету.

 

Щодо рівня розвитку нформаційного суспільства він підкреслив, що на його думку, Україна суттєво відстає не лише від Росії, а й від Казахстану, Білорусі й інших країн СНД.

 

«Якщо у людини два комп'ютери, то й інтернет-проникнення виявляється більшим, аніж воно є насправді. А реальних користувачів у нас трохи більш як 15 відсотків. Непорушним залишається той факт, що ми в чотири рази відстаємо від провідних країн. Але при цьому ми входимо до п'ятірки країн, найбільш привабливих із погляду аутсорсингових послуг», -сказав Володимир Семиноженко.

 

Перелічуючи найближчі завдання Комітету щодо створення інформаційного суспільства,  він зазначив:

 

«Я не думаю, що інформаційне суспільство можна побудувати. Воно мусить стати інформаційним. І для цього суспільству треба буде розв'язати три завдання: подолання цифрової нерівності; вирішення проблеми доступності інформаційно-комунікаційних технологій, котра упирається в комп'ютерну грамотність; розвиток електронної або цифрової демократії, яка дозволяє мені як члену інформаційного суспільства спілкуватися напряму зі своїм урядом, жеком, торговими мережами, освітньою сферою. Це - одна частина.

 

Друга частина - це інформаційні технології. Сфера розвитку програмного продукту, електронне управління країною, електронна комерція, електронна освіта, електронна медицина. І, нарешті, це все, що пов'язано зі сферою комунікацій. Оптоволокно - від кожного села, від кожної школи до будь-якого органу виконавчої влади, до кожної квартири. Тобто все, що пов'язано з комунікаціями, має бути розвинено».

 

 «Детектор медіа»

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
21768
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Кагбездох
4961 дн. тому
Дядя прозрел просто. Его кто-то научил.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду