Адміністрація президента розпочинає громадське обговорення концепції суспільного мовлення з Одеси

26 Серпня 2010
14591
26 Серпня 2010
18:40

Адміністрація президента розпочинає громадське обговорення концепції суспільного мовлення з Одеси

14591
Адміністрація президента розпочинає громадське обговорення концепції суспільного мовлення з Одеси

Громадське обговорення концепції створення національного суспільного мовлення, проект якої підготовлений Адміністрацією президента, розпочнеться в Одесі. Про це ТК повідомила заступник глави Адміністрації Ганна Герман.

 

За словами першого заступника керівника головного управління з гуманітарних та суспільно-політичних питань Олега Міруса, графік та програма обговорення в регіонах наразі ще затверджується. Але попередньо відомо, що 7 вересня обговорення має відбутися в Одесі, 14 вересня - в Донецьку, 21 вересня - у Львові. Як повідомив Олег Мірус, співорганізаторами обговорення є обласні гуманітарні ради. До участі в обговоренні запрошуються всі члени Громадської гуманітарної ради при президентові України, а також представники громадських огранізацій та інші.

 

Нагадаємо, що раніше рух «Стоп цензурі!» намагався долучитися до обговорення концепції суспільного мовлення на Гуманітарній раді, і навіть пропонував до розгляду законопроект, підготовлений громадськими організаціями. Проте прохання громадськості владою було проігноровано. Як пояснила пізніше Ганна Герман, представників Руху «Стоп цензурі!» не запросили до обговорення концепції суспільного мовлення, бо вони не є... членами гуманітарної ради. У складі ради медійну громадськість представляють лише директор «Інтерфаксу» Олександр Мартиненко та спецкореспондент СТБ Ольга Червакова.

 

Наразі ніхто з членів відомої Коаліції громадських організацій «Суспільне мовлення», яка була створена ще у 2005 році, в яку увійшли представники всіх авторитетних в Україні і за кордоном медійних громадських організацій та на рахунку якої є кілька концепцій створення в Україні СМ, в тому числі - й дуже якісна концепція редакційної політики новинної  служби СМ, проект Закону про СМ в Україні ні до яких заходів Гуманітарної ради запрошені не були. .

 

«Детектор медіа» 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
14591
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Артем Соколенко
4979 дн. тому
2 вересня відбудуться ГРОМАДСЬКІ СЛУХАННЯ: «ОЦІНКА КОНЦЕПЦІЇ СУСПІЛЬНОГО МОВЛЕННЯ НОВОЇ ВЛАДИ» у готелі «Русь» за адресою Київ, вул. Госпітальна, 4, 10:00-12:30. (Реєстрація розпочнеться о 9:30). Журналісти та експерти публічно звертаються до представників влади взяти участь у дискусії, яка має дати відповіді на питання: яке Суспільне Мовлення готує нова влада в Україні? Чи передбачає концепція збалансований політичний механізм формування Наглядової ради, прозорий та незалежний від державного втручання механізм фінансування СМ? Чи є небезпека створення українського варіанту ОРТ? Чи може Україна реалізувати позитивний європейський досвід створення Суспільного Мовлення? Серед спікерів та учасників: найповажніші українські журналісти та експерти, представники міжнародних медіа з Великобританії, Грузії та Естонії, журналісти з усіх 24 областей України, дипломати та представники міжнародних організацій. Організатори: Громадська кампанія Новий Громадянин, Інститут Масової Інформації, Інститут Медіа Права, Інтерньюз-Україна, Телекритика, Фундація Суспільність, Центр суспільних медіа, Незалежна Медіа-Профспілка України, Київська незалежна медіа-профспілка, профспілка «Медіафронт» Модератори: АНДРІЙ КУЛИКОВ, «Свобода слова» (ICTV), ТАРАС ШЕВЧЕНКО, Інститут Медіа Права
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду