Уряд Німеччини дозволить журналістам розголошувати державну таємницю

26 Серпня 2010
16181
26 Серпня 2010
11:08

Уряд Німеччини дозволить журналістам розголошувати державну таємницю

16181
Уряд Німеччини дозволить журналістам розголошувати державну таємницю

Уряд Німеччини схвалив законопроект, який розширює права і свободи журналістів, повідомляє Lenta.ru з посиланням на агентство.

 

Законопроект передбачає, що журналісти не переслідуватимуться за звинуваченням «у причетності до розголошування державної таємниці» у разі, якщо вони цитують відомості, що містяться в секретних документах. Також документ урізає повноваження поліції проводити обшуки у журналістів. Тепер обшуки можуть бути здійснені у разі наявності «достатніх» доказів здійснення журналістом протиправних дій, тоді як раніше поліція могла вдатися до обшуку лише на підставі підозр.

 

Цей законопроект став наслідком скандалу навколо авторитетного німецького журналу Cicero. У 2005 році видання процитувало витяг з секретних документів федеральної кримінальної поліції, після чого в редакції пройшов обшук. У 2006 році Конституційний суд вже визнав дії поліції порушенням свободи преси.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
16181
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду