30 серпня буде визначено переможця щорічної премії «Детектор медіа» «Фаворит телепреси – 2010»

22 Серпня 2010
14514
22 Серпня 2010
00:04

30 серпня буде визначено переможця щорічної премії «Детектор медіа» «Фаворит телепреси – 2010»

14514
30 серпня буде визначено переможця щорічної премії «Детектор медіа» «Фаворит телепреси – 2010»

30 серпня під час круглого столу в прес-центрі «Главред-Медіа» експертами провідних видань України буде визначено переможця щорічної премії «Детектор медіа» «Фаворит телепреси - 2010».

 

Премію «Фаворит телепреси» засновано 2007 року як відзнаку для телевізійних програм від оглядачів, що пишуть про телеконтент і медійний ринок у друкованих та інтернет-виданнях. Згідно з положенням, переможцем може стати будь-яка телепрограма, що транслювалася в поточному телевізійному сезоні та, на думку преси, найяскравіше демонструвала творчий пошук у виробництві соціально відповідального телевізійного продукту в Україні.

 

Мета премії - за результатами прозорого обговорення національного телепродукту у фаховому журналістському середовищі щороку обирати телепрограму, гідну визнання корпорацією медіа-оглядачів.

 

У складі медіажурі 2010 року виступають експерти, делеговані провідними виданнями України, що регулярно оглядають національний телепростір та аналізують його проблематику. На сьогодні заявки подали редакції таких видань: «Детектор медіа», Media Business Reports, «МедіаБізнес», «Дзеркало тижня», «КоммерсантЪ», «День», «Український тиждень», «Главред», «Профіль», «Известия в Украине», «Комментарии», «Телерадиокурьер», «Фокус», «Экономические известия», Marketing Media Review, «Медіапорт», «Кореспондент», «МедіаСат» «Комсомольская правда в Украине», «Журналіст України».

 

Таким чином, за концепцією премії, преса, що аналізує український телепродукт і телепростір, має підтримати програму, що створює нові тенденції, нові горизонти, ставить нову планку для серійного виробництва.

 

Нагорода присуджуються не окремим персоналіям, а телевізійній програмі та команді, що працювала над її створенням.

 

Видання в особі обраного ним експерта незалежно від інших називає одну програму, яка, на його думку, найкраще відповідає вимогам премії. З пропозицій формується шорт-лист. Шорт-лист надсилається експертам для ознайомлення та публікується на сайті ТК.

 

Переможця визначають після обговорення шорт-листа на круглому столі «Детектор медіа» в прес-центрі «Главред-Медіа» 30 серпня відкритим голосуванням усіх експертів (1 експерт від кожного видання, включно з «Телеритикою»).

 

Всі матеріали голосування є відкритими і публікуються в журналі «Детектор медіа» та на сайті «Детектор медіа» після церемонії нагородження, що відбудеться 8 вересня.

 

Неодмінною умовою остаточного офіційного рішення телеекспертів від преси щодо переможця є розширене обґрунтування - за що обрано саме цю програму для нагороди. Це обґрунтування виробляється під час обговорення на круглому столі.

 

Нагадуємо експертам медіажурі: останній день прийому заявок щодо кандидатури переможця з обґрунтуванням вибору - 25 серпня. Контактна особа - Лілія Зінченко zinchenko.tk@gmail.com, 235-22-55, 235-70-91.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
14514
Читайте також
27.10.2008 03:32
«Телекритика»
13 463
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
com.ua
4967 дн. тому
Не бачу у переліку "Журналіст України"
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду