Редактору «Нового стилю» пропонували 10 тисяч доларів за відмову від публікацій

20 Серпня 2010
17039
20 Серпня 2010
15:03

Редактору «Нового стилю» пропонували 10 тисяч доларів за відмову від публікацій

17039
Редактору «Нового стилю» пропонували 10 тисяч доларів за відмову від публікацій

Зниклому головному редактору харківської газети «Новий стиль» Василю Климентьєву у червні цього року пропонували 10 тисяч доларів за відмову від публікації компромату на першого заступника прокурора Харківської області. Сергія Хачатряна. Про це з посиланням на головного редактора газети «Новий стиль» Петра Матвієнка повідомляє харьківське інформаційне агентство Status Quo.

 

За його словами, гроші пропонував «якийсь чоловік, який приїхав на джипі». В обмін на гроші він хотів, щоб у газеті «Новий стиль» не вийшла стаття «Гримуча суміш», в якій містився компромат на пана Хачатряна. «Климентьєв сказав: "Я не торгую совістю" і виставив цю людину за двері», - сказав пан Матвієнко.

 

За словами колег журналіста, протягом останніх трьох років фігурантами розслідувань «Нового стилю» були голова Державної податкової адміністрації в Харківській області Станіслав Денисюк, перший заступник прокурора Харківської області Сергій Хачатрян, суддя Київського районного суду Володимир Плетньов. Зокрема, співробітник «Нового стилю» Юрій Хомайко розповів, що Василю Климентьєву неодноразово погрожували, він рідко виходив з дому і носив з собою травматичний пістолет.

 

Колеги редактора ведуть власне розслідування зникнення журналіста. Вони переконані, що причиною для нього стала професійна діяльність журналіста.

 

За інформацією Status Quo, слідство має вісім версій зникнення головного редактора харківської газети «Новий стиль» Василя Климентьєва, але лише дві з них грунтуються на професійній діяльності журналіста.

 

Пан Матвієнко зазначив, що редактор виїхав з дому в машині зі своїм знайомим, якому довіряв, і який також зник. Юрій Хомайко припускає, що телефон і ключі В.Климентьєва могли бути підкинуті в човен, а сам журналіст міг ніколи в ній не перебувати. «Він не мав такої пристрасті до водного туризму. Ніколи не чули від нього: "Поїду, покатаюся на човні". Тому я думаю, що це, як один з варіантів, спроба навести слідство на помилковий слід», - заявив пан Хомайко.

 

Газету «Новий стиль» Василь Климентьєв видає з починаючи 2004 р. власним коштом. Протягом цього часу у світ вийшло 76 номерів видання. До складу редакції входить три людини. людини, вийшло. Юридичною адресою редакції є адреса домашньої квартири Василя Климентьєва. Про зникнення редактора стало відомо 12 серпня. Міліція 15 серпня порушила кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ст. 115 Кримінального кодексу (умисне вбивство). Мобільний телефон редактора газети виявили 17 серпня о 18.00 у човні, який плавав на Печенізькому водосховищі

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
17039
Читайте також
14.09.2010 11:15
Андрій Лаврик, Богдан Буткевич, Тетяна Федоркова, «Український тиждень»
36 136
17.08.2010 17:40
Юлия Тесленко, «Газета по-киевски»
32 242
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Барбарис
4994 дн. тому
Вот и ушки полезли.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду