Рахунки «Чорноморської ТРК» арештовані судом у справі про ухилення від сплати податків

20 Серпня 2010
22396
20 Серпня 2010
14:56

Рахунки «Чорноморської ТРК» арештовані судом у справі про ухилення від сплати податків

22396
Рахунки «Чорноморської ТРК» арештовані судом у справі про ухилення від сплати податків

Ухвали про накладення арешту на грошові кошти ТОВ «Чорноморська телерадіокомпанія» винесені 10 серпня місцевим судом Залізничного району міста Сімферополя на підставі вимог податкової міліції. Про це у своєму відкритому зверненні до голови Державної податкової адміністрації України Олександра Папаіки заявив народний депутат від БЮТ Андрій Сенченко, якого пов'язують з «Чорноморською ТРК».

 

За словами пана Сенченка, суд виніс п'ять ухвал (за кількістю рахунків) без запрошення представників телекомпанії на підставі вимог податкової міліції за представленням слідчого ДПА в АРК капітана податкової міліції Соловйова В. А. «за невідомою Чорноморській ТРК кримінальною справою».

 

Як випливає з текстів судових постанов, оприлюднених прес-службою БЮТ, 19 травня слідчий відділ податкової міліції ДПА в АРК порушив кримінальну справу за фактом умисного ухилення від сплати податків посадовими особами, зокрема, ТОВ «Чорноморська телерадіокомпанія» за ознаками складу злочинів, передбачених ч. 3 ст. 212 ККУ (ухилення від сплати податків).

 

За даними слідства, «Чорноморська ТРК» була одним з підприємств, які використовували у своїй діяльності послуги «конвертаційного» центру, створеного кількома особами, з метою мінімізації податкових зобов'язань.

 

Зокрема, посадові особи «Чорноморської ТРК» у період з вересня 2007 року до січня 2010 року нібито придбали в декількох підприємств товарно-матеріальні цінності і послуги на загальну суму 6 млн 710 тис. 507 гривень. «Фактично, вказаних у первинних бухгалтерських документах товарів і послуг ТРК не отримувала, і дані операції носили безтоварний характер», - йдеться в судовій постанові. Оплата здійснювалася шляхом безготівкових розрахунків.

 

Таким чином в результаті цих дій до державного бюджету не надійшло податків на загальну суму 2 млн 224 тисячі 667,83 грн.

 

Нагадаємо, 18 серпня Андрій Сенченко заявив про арешт податківцями рахунків «Чорноморської ТРК» і пообіцяв оскаржувати арешт у суді. 19 серпня голова ДПА Олександр Папаіка заперечив факт арешту податківцями: «Податкова адміністрація нікого, нічого не заарештовує, вона перевіряє правильність взаєморозрахунків з бюджетом».

 

Як повідомляла ТК, 9 серпня податкова арештувала майно «Чорноморської ТРК». Окрім цього, 11 серпня телерадіокомпанію почало перевіряти Контрольно-ревізійне управління щодо оплати Фондом соцстраху України інформаційних послуг, які йому надавала ця телерадіокомпанія у 2009 році.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
22396
Читайте також
11.08.2010 12:26
для «Детектор медіа»
26 617
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Знаем-плавали
4986 дн. тому
Они всегда укрывались ль налогов. я случайно узнала, что за полгода работы в названной ТРК, за меня не было заплаченовзносов в Пенс.фонд ни одного раза. вот такие праведники и терпельцы от властей. Ведь и Сенченко, и Денисова (совладельцы ТРК) не единожды привлекались к уголовной ответственности за финансовые аферы,а потом в бега ударялись. Вот оно че, Михалыч!
Duupo
4987 дн. тому
При этом продолжают утверждать, что ничего не арестовано. Кругом вранье.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду