«Чорноморську ТРК» вже перевіряє КРУ

11 Серпня 2010
26610
11 Серпня 2010
12:26

«Чорноморську ТРК» вже перевіряє КРУ

26610
«Чорноморську ТРК» вже перевіряє КРУ

Контрольно-ревізійне управління в Криму 11 серпня за рішенням суду розпочало перевірку «Чорноморської ТРК», на майно якої за два дні до цього податкова міліція наклала арешт. Про це ТК повідомила президент телерадіокомпанії Тетяна Красикова.

 

«Щойно до нас прийшла перевірка КРУ. Озброєні люди зайняли офіс народного депутата Сенченка, нікого туди не пускають. Усіх людей вигнали з робочих місць. Знімальні групи теж не пускають», - сказала вона. Тим часом прес-служба кримської «Батьківщини» повідомляє, що роботу офісу партії, де також розташовані приймальні народних депутатів Андрія Сенченка і Сергія Веліжанського, заблокували озброєні працівники СБУ в масках.

 

Пані Красикова уточнила, що, крім «Чорноморської ТРК», перевіряють ще й компанію «Гуматекс» - обидві пов'язані з народним депутатом від БЮТ Андрієм Сенченком.

 

«Свого часу народний депутат Грач написав звернення до президента і до головного міліціонера Могильова, щоб ті перевірили, на яких підставах ми за певні ціни щось робили для фондів. З квітня вже чотири місяці триває ця перевірка. Ми доводимо, що ми виконали всі свої зобов'язання, вони вважають, що це не так. Начальник нашої кримської міліції звернувся до суду, і суд вирішив провести в нас перевірку КРУ. Хоча КРУ до приватних компаній не має стосунку, але за рішенням суду це може бути», - розповіла Тетяна Красикова.

 

За її словами, перевірка КРУ триватиме до 20 серпня.

 

Прес-секретар КРУ в АР Крим Рита Григорян зазначила, що управління буде готове прокоментувати ситуацію, коли завершиться перевірка. Вона припустила, що йдеться не про повноцінну ревізію, а про перевірку окремого питання фінансово-господарської діяльності.

 

Водночас у прес-службі ГоловКРУ ТК пояснили: якщо питання перевірки порушене правоохоронними органами, то можна припустити, що йдеться про кримінальну справу.

 

У прес-службі Головного управління МВС України в АР Крим від будь-яких коментарів до завершення перевірок утримуються.

 

Президент «Чорноморської ТРК» називає початок перевірки КРУ реакцією влади на прес-конференцію ЧТРК і Андрія Сенченка, яка пройшла 10 серпня в Сімферополі: «Вчора ми говорили про те, що посилюються тиск на "Чорноморську ТРК", як це буває зазвичай перед виборами. Народний депутат називав прізвища начальника податкової міліції, начальника СБУ. Він дуже різко виступив - і ось сьогодні реакція у відповідь».

 

Що ж до постанови податкової про арешт майна «Чорноморської ТРК» компанія ще не встигла її оскаржити. «Тому що мені не дали копію постанови, я лише з нею ознайомилася. Я зробила деякі виписки, юристи зараз цим займаються», - додала Тетяна Красикова.

 

Тим часом голова парламентської тимчасової слідчої комісії з питань цензури Ірина Геращенко вважає, що «необґрунтовані перевірки  редакцій податковими службами  є особливо тривожними напередодні старту регіональної виборчої кампанії».

 

«Сьогодні силові структури все активніше і жорстко демонструють свою роль у виховній роботі з медіа. Очевидно, що ця демонстрація сили напередодні виборів є чітким сигналом для медіа, як будуть чинити з нелояльними до влади», - наголосила вона. На її думку Віктор Янукович має зустрітись з журналістами «Чорноморської ТРК».

 

Також пані Геращенко зазначає, що у вересні у парламентської ТСК буде багато роботи, оскільки нинішнє «літо видалося спекотним  щодо фактів тиску на ЗМІ». «Весь цей фактаж не лише ляже в основу звіту комісії, але й буде  переданий Моніторинговому комітету ПАРЄ, який уважно стежить за  ситуацією в Україні, зокрема в  сфері дотримання свободи слова», - зазначила вона.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
для «Детектор медіа»
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
26610
Читайте також
10.09.2010 17:56
Володимир Притула, «Радіо Свобода»
34 815
08.09.2010 10:20
Володимир Притула, «Радіо Свобода»
35 504
13.08.2010 12:59
Володимир Притула, «Радіо Свобода»
24 027
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду