Український католицький університет готуватиме магістрів журналістики на базі іншої освіти

6 Серпня 2010
12635
6 Серпня 2010
14:57

Український католицький університет готуватиме магістрів журналістики на базі іншої освіти

12635
Український католицький університет готуватиме магістрів журналістики на базі іншої освіти

Український католицький університет (УКУ) отримав ліцензію МОН України на відкриття магістерської програми з журналістики: спеціальність «Журналістика» - 8.030201, кваліфікація - «магістр журналістики». Рішення Державної атестаційної комісії Міністерства освіти та науки України від 24 червня 2010 року, протокол №84, пише інтернет-видання «Вголос».

 

Мета магістерської програми з журналістики УКУ - запровадити в Західній Україні європейську модель підготовки магістрів-журналістів на основі синтезу журналістського фаху з базовою освітою в гуманітарних і соціально-економічних науках, зазначено в повідомленні університету.

 

Тривалість програми денної форми навчання становить два роки (4 семестри).

 

Ця програма в УКУ матиме експериментальний характер. Вона створена для випускників бакалаврату з гуманітарних і соціально-економічних напрямів. Для студентів працюватиме ньюзрум, де вони навчатимуться відеомонтажу, аудіомонтажу, верстці та дизайну друкованих медіа, а також розробці WEB 2.0. Крім того, на базі університету є навчальна телерадіостудія для практичної роботи студентів за напрямами «новинна телерадіожурналістика», «робота в прямому телерадіоефірі», «аналітична телерадіожурналістика». Навчальний процес забезпечуватимуть викладачі-науковці та журналісти-практики зі Львова, Києва, Харкова, Варшави, Праги, Лондона, Нью-Йорка.

 

В Західній Україні підготовку студентів за спеціальністю «Журналістика» здійснюють у чотирьох вищих навчальних закладах. З них лише в одному існує магістратура, у решті вишів - бакалаврат. Водночас до цієї магістратури з журналістики в межах галузі знань «Журналістика та інформація» можуть вступати лише бакалаври, які здобули освіту за напрямами «Журналістика (6.030301), «Реклама і зв'язки з громадськістю (за видами діяльності)» (6.030302) і «Видавнича справа та редагування» (6.030303). Таким чином, вступ до магістратури обмежено бакалаврам, які навчалися на інших напрямах підготовки.  

 

В європейському освітньому просторі існує практика, коли фахівців з журналістики готують на базі уже отриманої вищої освіти в різних галузях.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
12635
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду