35% Viasat Ukraine коштували MTG 11,25 млн євро

22 Липня 2010
8339
22 Липня 2010
14:53

35% Viasat Ukraine коштували MTG 11,25 млн євро

8339
35% Viasat Ukraine коштували MTG 11,25 млн євро

Шведська Modern Times Group (MTG), яка опосередковано володіє 85% оператора супутникового телебачення «Віжн ТБ» (ТМ Viasat), розкрила вартість своїх українських активів. У фінансовому звіті за другий квартал MTG повідомила, що останні 25% компанії, придбані нею в лютому цього року, коштували їй 11,25 млн євро. Таким чином, 100% Viasat Ukraine були оцінені в 32,14 млн євро ($41,64 млн), пише газета «КоммерсантЪ-Украина».

 

За оцінкою медіаексперта Олександра Глущенка, Viasat нині є найбільшим супутниковим оператором в Україні з абонентською базою близько 35 тисяч осіб. При цьому, в «НТВ Плюс» - 10 тис., у «Поверхности» - 5 тис, у MYtv - до 1 тис. абонентів (самі оператори розміри своїх абонентських баз не розкривають). Таким чином, вартість одного абонента (показник, що використовується при оцінці вартості супутникових операторів) при купівлі 35% Viasat становила 918 євро ($1,2 тис.). Водночас російські абоненти коштували MTG майже удвічі дешевше: у лютому компанія придбала 50% оператора «Радуга ТВ» за $22,5 млн, оцінивши одного абонента в $643.

 

Дорожче за Viasat Ukraine коштувала група компаній «Поверхность», яка володіє оператором супутникового телебачення «Поверхность+» і декількома спортивними каналами. У серпні 2009 року 55% групи були придбані ISTIL Group за $60 млн, тобто вся компанія була оцінена в $109 млн. Однак у «Поверхности» дорогим є спортивний контент, відзначає гендиректор компанії «Нові телевізійні технології» («НТВ-Україна») Ігор Давиденко.

 

На вартість Viasat могли вплинути значні інвестиції в рекламу, вважає Олександр Глущенко. Бюджет рекламної кампанії, за оцінкою керівника відділу з телезакупівель медіаагенції Optimum Media Сергія Ходики, становив понад 5 млн гривень.

 

На думку експертів, вартість активів супутникового телебачення в Україні значно завищена. «По суті, зараз купуються не абоненти, а перспектива розвитку бізнесу», - відзначив Ігор Давиденко.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8339
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду