Міліція вважає, що видавлювати очі журналістам – правомірно

16 Липня 2010
12921
16 Липня 2010
10:24

Міліція вважає, що видавлювати очі журналістам – правомірно

12921
Міліція вважає, що видавлювати очі журналістам – правомірно

Службове розслідування не виявило порушень з боку «Беркуту», який застосував силу до журналіста Нового каналу Сергія Кутракова. Таку відповідь за підписом начальника відділу зв'язків з громадськістю київської міліції Володимира Поліщука отримала на свій запит «Українська правда».

 

«За фактом події в Українському домі 8 квітня 2010 року проводилася службова перевірка. Дії працівників міліції визнані правомірними», - цитує УП лист речника МВС у місті Києві.

 

Поліщук також звернув увагу на те, що «журналіст Нового каналу Сергій Кутраков у той день, коли на його думку, відносно нього були вчинені протиправні дії, до правоохоронних органів не звернувся».

 

«Сподіваємося, що журналісти відповідально ставитимуться до виконання своїх обов'язків, дотримуватимуться Конституції, журналістської етики, неухильно виконуватимуть вимоги законодавчих актів, які регламентують їх діяльність», - побажав Поліщук.

 

За його словами, журналісти не потраплятимуть у неприємні ситуації, якщо «штучно не наражатимуться на небезпеку, не створюватимуть ситуацій, під час яких можуть виникнути конфлікти прав сторін, які беруть участь у подіях».

 

Як відомо, 12 липня Шевченківський суд скасував постанову про порушення кримінальної справи щодо перешкоджання професійній діяльності журналіста Нового каналу Сергія Кутракова. Це рішення суд прийняв задовольнивши скаргу «Беркуту» подану у відповідь на порушення кримінальної справи.

 

Хоча, за словами Поліщука, у провадженні прокуратури Шевченківського району залишається справа, порушена 17 квітня 2010 за фактом умисного перешкоджання невстановленими особами діяльності журналіста.

 

Нагадаємо, 8 квітня у приміщенні Українського дому кореспондент Нового каналу, виконуючи редакційне завдання, проводив зйомку сюжету про відкриття фотовиставки «Волинська різанина: польські та єврейські жертви ОУН - УПА». Коли розпочалася штовханина між організаторами виставки та ВО «Свобода», Кутраков фіксував ці події на камеру, «у зв'язку з чим охоронці, перешкоджаючи законній професійній діяльності журналіста, насильно виштовхали кореспондента телеканалу із коридору службового виходу, завдавши йому при цьому тілесних ушкоджень» - на очах міліції кореспондента при виконанні журналістських обов'язків затискали дверима та видавлювали око. У квітні 2010 року Новий канал подав  заяву до прокуратури щодо дій охорони в Українському домі та бездіяльності працівників міліції під час нападу на кореспондента.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
12921
Коментарі
8
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
АНДРІЙ
5024 дн. тому
«штучно не наражатимуться на небезпеку, не створюватимуть ситуацій, під час яких можуть виникнути конфлікти прав сторін, які беруть участь у подіях».А міліціонери завжди створюють небезпеку, безумовно виконуючи неправомірні накази керівництва. Депутати, міліціонери вважають себе надлюдьми, хоча сидять на шиї того народу, над яким знущаються.
Игорь для "евроньюс"
5024 дн. тому
Интересно, ты, "евроньюс", журналист ? Термин "быдлояныки" в применении к оппонентам по Вашему справедлив, культурен, корректен ? Он способствует организации дискуссии ? Говорит об уважении к собеседнику ? Я прав ? :)) И после этого Ваши коллеги смеют говорить, что они являются гражданскими контроллерами общества ? :))) Смех да и только !!! И это говорят профессиональные манипуляторы и провокаторы ? Имеющие после этого совесть (хотя о чем это я ?), что-то произносить ещё об обществе, контроле и пр. Да вы, друзья, как не садитесь - всё в музыканты не годитесь :)))) Правило это, касающееся 90% журналистов исключений не имеет.
Игорь-2
5024 дн. тому
"СМИ - гражданский контролер общества". Забавно звучит :)) Я бы даже сказал - красиво. Для толпы. Коей вы считаете тоже общество. О котором "печетесь". Но, я надеюсь, что здесь разговор носит профессиональный характер ? Поэтому или мы будем избегать подобных штампов для внешнего применения или не стоит держать собеседника за дурачка. Впрочем, такие "журналисты" как вы, уже не в состоянии говорить без того чтобы манипулировать, писать - без того чтобы продаваться. Но мы не в аудитории перед студентами. Поэтому все эти красивости оставьте для них. Для тех, кто еще только учится азам вашей проституирующей профессии. Что же касается мысли "тронул журналиста - сразу собирайся в суд" - она хороша. Только если вы не будете выделять себя в отдельную касту неприкасаемых, которые под видом "контроля" могут делать все что им заблагорассудится, невзирая на нормы и правила. Не отрывайтесь ни от людей. ни от закона, не уважаемые мной самозванные "контролеры". Обратного вы еще не показали и не доказали.
Знающий
5025 дн. тому
Телекритика, заколебали Кутраковым! Хватит уже! И что за название провокационное статьи? Кутраков уже ослеп? Его не Иисус зовут, случайно?
EURONEWS
5025 дн. тому
НА САМОМ ДЕЛЕ ЭТОТ СЛУЧАЙ ПЛАНОМЕРНАЯ ТЕХНОЛОГИЯ "НОГА В ДВЕРИ". ПОНЕМНОГУ ОБЩЕСТВО И ЖУРНАЛИСТОВ ПРИУЧАЮТ К ТОМУ, ЧТО КОНЕЧНО ТРОГАТЬ ПРЕССУ НЕЛЬЗЯ, НО ... ЕСЛИ ЧТО ТО МОЖНО. СКОРО БУДЕТ НУЖНО. Я БЫДЛОЯНЫКИ, КОТОРЫЕ РАДУЮТСЯ ПОДОБНЫМ СЛУЧАЯМ (ТИПА ЖУРНАЛЮГУ ЗА...ЛИ), СКОРО САМИ ПОЙДУТ НА ПУШЕЧНОЕ МЯСО. ТОТАЛИТАРНАЯ МАШИНА НЕ РАЗБИРАЕТ ЗА КОГО ТЫ ГОЛОСОВАЛ. ПОЭТОМУ АТАКИ НА ЖУРНАЛИСТОВ НУЖНО ПРИВРАТИТЬ В КОШМАР ДЛЯ МИЛИЦИИ. ПУСТЬ ПОМНЯТ И БОЯТСЯ. ИНАЧЕ НАМ ВСЕМ (ВСЕМ ВООБЩЕ) ХАНА !
Игорю
5025 дн. тому
Игорь, тебя явно эта тема задевает, потому что ты под каждой заметкой об этом конфликте оставляешь опст, полный имитации непонимания. Так вот, запомни сам и объясни своим милицейским друзьям: СМИ - гражданский контролер общества и контролирует не там, где светлее, а там где нужно. Часто там, где мы работаем, бывает опасно. Но милиции нужно запомнить одно: трогать журналиста руками запрещено, он на работе у общества. Он священен. Все, что ты можешь - это дать комментарий, если тебе есть что сказать. Или отказаться давать комментарий. А тронул журналиста - сразу собирайся в суд, в тюрьму и к чертвой матери. И пока мы этого не добьемся, покоя вам не будет.
Игорь
5025 дн. тому
Телекритика в лучших традициях УП и желтой прессы манипулирует читателями. Один заголовок чего стоит. Вы бы луче перечитали ответ Полищука и законспектровали его. Для ума :)) Всё вернг написано. Особенно вот это: "журналісти не потраплятимуть у неприємні ситуації, якщо «штучно не наражатимуться на небезпеку, не створюватимуть ситуацій, під час яких можуть виникнути конфлікти прав сторін, які беруть участь у подіях»."
zazaza
5025 дн. тому
видео какое-то левое
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду