Канали групи «Україна» переоформили програмні концепції, логотипи, власників і редради

14 Липня 2010
25914
14 Липня 2010
15:38

Канали групи «Україна» переоформили програмні концепції, логотипи, власників і редради

25914
Канали групи «Україна» переоформили програмні концепції, логотипи, власників і редради

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення на засіданні 14 липня переоформила чотири ліцензії ЗАТ «ТРК "Україна"» - ефірну ТРК «Україна», супутникову ТРК «Україна», супутникову каналу «Футбол» і ефірну каналу «Донбас».

 

У всіх ліцензіях змінений власник ЗАТ «ТРК "Україна"»: замість ЗАТ «Систем Кепітал Менеджмент» (99,93%) і Донецької міської ради (0,07%) одноосібним власником стало СКМ.

 

Зі складу редакційної ради телерадіокомпанії вибув Володимир Манжосов, якого 2 квітня президент Віктор Янукович призначив членом Національної ради, і того ж дня Нацрада обрала його головою. Замість нього туди увійшла Ганна Терехова - прес-секретар компанії СКМ.

 

Також у ліцензіях були змінені логотипи: «Футбол» став «Футбол» (комбіноване), а канал «Україна» уточнив свою емблему в ліцензії, оскільки вона видозмінилася в ефірі.

 

Що ж до програмних концепцій, то телеканал «Футбол» збільшує свій добовий обсяг мовлення на шість годин - з 18 год/добу до 24 год/добу. У зв'язку із цим збільшується й обсяг програм за жанровим розподілом. Представник компанії пояснив перехід на цілодобове мовлення підготовкою до «Євро-2012».

 

ТРК «Донбас» стає більш розважальним: зменшує на 1 годину 45 хвилин обсяг інформаційно-аналітичних програм і на півгодини науково-просвітницьких, натомість збільшує на 2 години кількість розважально-музичних і на 2 години 45 хвилин - філомопоказ.

 

 

Було

Стало

Інформаційно-аналітичні

5:15

3:30

Науково-просвітницькі

1:00

0:30

Розважально-музичні

4:30

6:30

Фільмопоказ

4:15

7:00

 

У супутниковій ліцензії каналу «Україна» на півгодини зменшено обсяг інформаційно-аналітичних і дитячих програм (з 4 годин до 3 годин 30 хвилин і з 2 годин до 1 години 30 хвилин, відповідно), а на годину збільшено філомопоказ (з 5 до 6 годин на добу). 14 квітня аналогічні зміни в програмній концепції були зафіксовані в ефірній ліцензії «України». Тоді Володимир Манжосов пояснив зменшення інформаційного мовлення запуском невдовзі телеканалу «Новини».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
25914
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду