УДО відмовилось назвати охоронця, який застосував силу до Сергія Андрушка, навіть на запит голови слідчої комісії ВР

14 Липня 2010
20718
14 Липня 2010
12:09

УДО відмовилось назвати охоронця, який застосував силу до Сергія Андрушка, навіть на запит голови слідчої комісії ВР

20718
УДО відмовилось назвати охоронця, який застосував силу до Сергія Андрушка, навіть на запит голови слідчої комісії ВР

Керівництво Управління державної охорони України відмовилось назвати ім'я охоронця, який застосував силовий прийом до журналіста СТБ Сергія Андрушка, у відповідь на депутатський запит Ірини Геращенко та Ольги Герасим'юк. Про  це ТК повідомили у секретаріаті Тимчасової слідчої комісія з питань розслідування випадків цензури у засобах масової інформації, тиску на свободу слова в Україні та перешкоджання законній професійній діяльності журналістів.

 

На думку, голови ТСК Ірини Геращенко така відмова УДО є «хибним трактуванням корпоративної етики».

 

«Це свідчить про те, що представники силових структур і надалі можуть не боятися суспільного осуду і відповідальності за свої вчинки»,  - наголосила вона і додала, що якби УДО дбало  про свою репутацію, тоді б охоронця, який застосував силу до журналіста звільнили, а  його прізвище не приховувалося б «як державна таємниця».

 

 

 

Нагадаємо, раніше назвати ім'я свого співробітника УДО відмовлялось у відповідь на запит «Української правди» та заклики руху «Стоп цензурі».

 

Також у своєму листі-відповіді УДО запевнило депутатів, що з усіма працівниками служби проведено роз'яснювальну роботу щодо неприпустимості подібних інцидентів.

 

«У відповіді на запит також зазначається, що в Управлінні буде вжито заходів щодо визначення та затвердження жорсткіших критеріїв підготовки та перепідготовки його військовослужбовців, за результатами яких передбачатиметься складання заліків, проводяться заняття з особовим складом щодо організації роботи та співпраці з представники ЗМІ під час проведення заходів державної охорони. А також, що планується провести круглий стіл за участю представників ЗМІ, на якому обговорити питання взаємодії», - повідомляє ТСК.

 

Також за словами пані Геращенко, за останній тиждень ТСК отримала інформацію  про понад двадцять випадків порушення проти співробітників ЗМІ, що свідчить про те, що у журналістів є реальні проблеми  із захистом своїх прав. Ці звернення будуть розглянуті на наступному засіданні комісії.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
20718
Читайте також
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Знающий
5033 дн. тому
Андрушко нарывается на судьбу Кутракова. УДО нужно было через суд хорошенько проучить его, раз Бородянский не хочет наказывать Андрушко, а наоборот, хвалит за провокации, т.к. любой скандал в новостях СТБ приветствуется руководством - повышается рейтинги, а это деньги. На видео чётко видно, что Андрушко не подчинился работнику милиции, хамил ему, пугал его, снимал мобильным телефоном лицо силовика, хотя журналист не имеет право снимать без разрешения таможню, СБУ и охрану президента. Таким образом, как минимум, это 185-я статья. А что касается 171-ой УК "о противодействии работе журналиста", не устану повторять- она работает до тех пор, пока журналист сам не превращается в скотину. Как и с Кутраковым: никого не повалили, а самого неадекватного с СТБ повалили. СОВПАДЕНИЕ? Да нет, для Андрушко и СТБ - это СИСТЕМА. Почему ТК никогда не пишет о журналистских беспределе и провокациях, которые происходят ни в Европе, ни в России, а именно здесь? Наверное потому, что оппозиция оплачивает этот шорох самой Телекритике, каждый месяц подбрасывая по жаренному факту. Очень странно, что эта плохая власть ещё реально никого из журналистов не побила. Все факты с алкоголиками из "Фокуса", неадекватами Кутраковым и Андрушко - лишь импотенция, а не "давление властей".
удошнику
5033 дн. тому
Прав? Ви відео бачили?
YU6EW
5033 дн. тому
А зачем им конкретная фамилия то ? Для организации "суспильного осуду" ? Для суда Линча ? Для того, чтобы травить его детей в школе (если они есть) ? Для травли матери-пенсионерки на улице (если она жива, слава Богу). ЗАЧЕМ ? Пусть скажут всякие там геращенки и герасимюки. ЗАЧЕМ ? Совесть есть у этих баб ? Даже не обсуждая правомерность поступка данного человека. Хотя он и прав.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду