Інститут медіа права перевірить, як Мін'юст опрацьовує інформзапити і звернення громадян

8 Липня 2010
8386
8 Липня 2010
13:29

Інститут медіа права перевірить, як Мін'юст опрацьовує інформзапити і звернення громадян

8386
Інститут медіа права перевірить, як Мін'юст опрацьовує інформзапити і звернення громадян

Інститут медіа права проведе громадську експертизу діяльності Міністерства юстиції на предмет правильності опрацювання інформаційних запитів та звернень громадян. Запит щодо проведення експертизи від інституту надійшов 17 червня, а відповідний наказ Мін'юсту підписаний 1 липня.

 

Метою перевірки є оцінка дотримання Мін'юстом вимог законодавства щодо прийому та реєстрації інформаційних запитів та звернень громадян, їх опрацювання та надання відповідей на звернення і запити, а також підготовка пропозицій щодо вдосконалення практики Мін'юсту.

 

Як повідомили ТК юристи Інституту медіа права, Державний комітет з питань технічного регулювання та споживчої політики також погодився на громадську експертизу з приводу контролю за дотриманням антитютюнових норм законодавства. Запит був поданий 14 червня, а 24 червня Держспоживстандарт видав наказ про проведення експертизи.

 

Раніше Інститут медіа права вже звертався із запитом про проведення громадської експертизи до Національної експертної комісії з питань захисту суспільної моралі. Громадська організація хотіла перевірити правомірність проведення моральною комісією попередніх експертиз продукції сексуального-еротичного характеру та продукції, що містить елементи або пропаганду культу насильства, жорстокості чи порнографії. Як уже повідомляла ТК, Інститут медіа права звертався із відповідним запитом також до Державного комітету телебачення та радіомовлення. Обидва державні органи відмовили в проведенні громадської експертизи.

 

Натомість, Державна служба кінематографії погодилася на громадську експертизу видачі прокатних посвідчень, яка завершилася 21 червня. За її результатами Інститут медіа права запропонував Держкіно запровадити використання ключових слів, що характеризують зміст «дорослої» тематики фільму, а також відмовитися від індексу глядацької аудиторії «Х21» (за загальним правилом особа, що досягла 18 років, вважається в Україні повнолітньою, тобто такою, що має всі права та обов'язки дорослого члена суспільства).

 

Анастасія Білякова-Бєльська, для «Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8386
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду