Білорусь розкритикувала фільм про Лукашенка, який транслював НТВ

6 Липня 2010
15605
6 Липня 2010
13:54

Білорусь розкритикувала фільм про Лукашенка, який транслював НТВ

15605
Білорусь розкритикувала фільм про Лукашенка, який транслював НТВ

Білорусь відреагувала на фільм про президента країни Алєксандра Лукашенка, який був показаний на російському телебаченні, пише «Сегодня».

 

У посольстві Білорусі в Москві сподіваються, що показаний в ефірі фільм не відображає офіційну позицію російського керівництва.

 

«Висувати такі блюзнірські звинувачення на адресу голови держави - неприпустимо і злочинно. Це домисли, які не мають під собою ґрунту, і набір коментарів, які викинули з контексту», - заявив прес-аташе посольства Білорусі Віталій Сливка.

 

Телеканал НТВ показав фільм під назвою «Хресний батька», присвячений Лукашенку і ситуації з порушенням прав людини в Білорусі.

 

Автори фільму нагадують про опонентів президента, які пропали (при цьому наводиться версія, згідно з якою колишній глава МВС Юрій Захаренко був викрадений за вказівкою президента), і звинувачують його у відході від союзницьких стосунків з Росією.

 

Крім того у публікації згадується, що інший російський телеканал Russia Today також підготував великий сюжет, в якому критикувалася діяльність Лукашенка.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
15605
Читайте також
15.08.2010 10:15
Оксана Романюк, для «Детектор медіа»
31 688
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду