«Аль Джазіра» розпочала безкоштовне мовлення у Британії

2 Липня 2010
14235
2 Липня 2010
13:20

«Аль Джазіра» розпочала безкоштовне мовлення у Британії

14235
«Аль Джазіра» розпочала безкоштовне мовлення у Британії

Арабська новинна мережа «Аль Джазіра» у середу, 30 червня, розпочала мовлення англійською у Великобританії, повідомляє інформаційне агентство Reuters.

 

Новий канал стартував на безкоштовній цифровій платформі Thursday і, як і раніше, доступний зі  супутникових платформ Freesat і Sky.  

 

Передбачається, що з долученням безкоштовного мовлення аудиторія «Аль Джазіри» у Британії складе від 25 мільйонів глядачів, що становть 80% британських родин. 

 

Мета новоствореного каналу -  представляти альтернативний погляд на міжнародні новини, які висвітлюють такі медіамонстри, як  BBC та CNN (Time Warner).

 

Раніше відеосюжети «Аль Джазіри» викликали суперечливі враження у західних глядачів і викликали дискусії у багатьох країнах Близького Сходу. Йдеться, зокрема, про трансляції відео заручників та відео звернень  лідера «Аль-Каїди»Усами бен Ладена.

 

«Аль-Джазіра» (у перекладі з арабської - «Острів» - телекомпанія, що працює за форматом інформаційного агентства. Її було засновано 2006 року у столиці Катару Досі. Відомою стала після репортажів щодо авіа- та ракетних атак на Афганістан та трансляції звернень Усами бін Ладена.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
14235
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду