Андрій Шевченко: «На декількох телеканалах незабаром буде створено профспілкові організації»

28 Червня 2010
12982
28 Червня 2010
10:34

Андрій Шевченко: «На декількох телеканалах незабаром буде створено профспілкові організації»

12982
Андрій Шевченко: «На декількох телеканалах незабаром буде створено профспілкові організації»

Незабаром на декількох національних телеканалах з'являться профспілкові осередки. Про це народний депутат, член Незалежної медіа-профспілки України Андрій Шевченко заявив під час виступу на з'їзді НМПУ, який відбувся 27 червня в Києві. «За кілька днів на 2-3 національних телеканалах можуть з'явитися осередки  дружніх нам партнерських профспілкових організацій. Це показує, що ми втрачаємо ініціативу. Це не проблема. Що більше профспілок, хороших і різних, то краще. Але це говорить про те, що ми маємо бути ініціативнішими», - сказав Шевченко.

 

Андрій Шевченко назвав доповідь голови НМПУ Романа Скрипіна блискучим майстер-класом по виживанню в екстремальних умовах, а також уроком кризового менеджменту в непростій ситуації. «Для мене доповідь була цілком переконливою, дії протягом двох років виглядають адекватними і логічними. На окрему увагу заслуговує формат прозорості, коли зрозуміло, як рухається кожна копійка. Це дуже добре для довіри в організації, і тому заслуговує на підтримку і заохочення в майбутньому».

 

З іншого боку, на його думку, за 180 грн. внесків на рік з людини неможливо зробити бойову, сильну і потужну організацію. Народний депутат вважає, що це ілюзії й що, окрім стягнення внесків, треба повертатися до здорового фондрейзінгу, саме це має стати пріоритетом на найближчий час. Крім того, він переконаний: НМПУ може поборотися й за державне фінансування.

 

Найголовніший недолік у роботі НМПУ Андрій Шевченко вбачає в тому, що організація серйозно «присіла» у публічній діяльності. «Це видно з того, як ми присутні в інформаційному полі і громадському житті. Ми там точно мали б усі шанси звучати сильніше і потужніше», - сказав він.

 

На думку Шевченка,  до профспілки йдуть не тільки заради юридичного захисту, а й заради публічної підтримки. «Якщо когось б'ють або починають йому заламувати руки, то вони знають, що в них є велика парасолькова організація з публічним голосом на всю країну. Мені здається, це те, на що треба зробити фокус найближчим часом. Відновити статус сильною потужної структури з гучним публічним голосом», - зазначив він. І порадив, як це зробити: «Це означає, що треба регулярно озвучувати свою позицію. Якщо реєструється у Верховній Раді закон про повернення кримінальної відповідальності за наклеп, я думаю, що треба миттєво реагувати своєю чіткою заявою, і ввечері всі новини йдуть з нашою першою реакцією».

 

Щодо участі в рухові «Стоп цензурі!» Андрій Шевченко зауважив, що це природне середовище для НМПУ, і дуже добре, що профспілка включилася в цей процес. «Ми повинні приходити з  чіткою позицією від профспілки. Мені здається, ніщо не заважало на першу зустріч прийти з пропозицією: ми безкоштовно без стартового членського внеску приймаємо до себе тих людей, над якими зараз висить загроза звільнення, даємо їм через місяць внести внески, нехай вони будуть нашими дієвими членами. Але від сьогодні ці люди будуть уже під нашим захистом», - сказав він. На його думку, така миттєва підтримка поставила б НМПУ на порядок вище.

 

Наостанок Андрій Шевченко висловив свою позицію щодо ситуації з Київською незалежною медіа-профспілкою. «Тут є сакраментальний момент. Для нас це не просто інша профспілка. Як перший голова КНМП хочу нагадати, що ми створювали її з ціллю, щоб згодом вона перетворилася на всеукраїнську незалежну медіа-профспілку. Шкода, що цей процес пішов в інший бік. Ми повинні це пам'ятати, це повинно нас надихати, щоб рухатися далі, щоб якнайшвидше вибудувати ефективну НМПУ в рамках усієї України», - зауважив він.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
12982
Читайте також
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
o.k.
5049 дн. тому
А хіба не оголошував колись цей пан, потрапивши у депутати, про призупинення свого членства у профспілці?
для йо
5049 дн. тому
как перестали быть при власти, так шева вспомнил профсоюз и журналистов. Где же он был когда, юля была главой кабмина? нмпу это не бютовский проект, это шевченко пытается так сделать, но вряд ли у него что-либо выйдет
йо
5050 дн. тому
ну чего, шевченко открытым текстом уже сказал что НМПУ - это БЮТовский прожект
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду