Олег Ляшко: Треба вимагати від Януковича звільнити Хорошковського з СБУ

25 Червня 2010
13673
25 Червня 2010
22:46

Олег Ляшко: Треба вимагати від Януковича звільнити Хорошковського з СБУ

13673
Олег Ляшко: Треба вимагати від Януковича звільнити Хорошковського з СБУ

Народний депутат (фракція БЮТ) Олег Ляшко вважає, що потрібно звертатися до президента Віктора Януковича з приводу звільнення з посади голови СБУ Валерія Хорошковського. Про це він сказав 25 червня в ефірі програми «Шустер live», що транслюється телеканалом «Україна».

 

Коментуючи заяви колег про те, що вони робитимуть депутатські запити до голови СБУ з приводу розмови представника Служби безпеки з журналістом Артемом Скоропадським, Олег Ляшко сказав: «Потрібно робити не запит до голови СБУ з приводу дій його підлеглих, а робити звернення до президента Януковича з приводу звільнення з посади голови СБУ Хорошковського, який перетворює Службу безпеки на політичну поліцію».

 

Народний депутат В'ячеслав Кириленко (фракція «НУ-НС») має намір звернутися із депутатським запитом до голови СБУ з приводу зустрічі представника СБУ з журналістом Артемом Скоропадським. «Виходить, що всі, хто висловлюватиме іншу точку зору, будуть проходити співбесіду в СБУ. Мені як громадянину України це не до вподоби. Я буду робити депутатський запит на ім'я голови СБУ, щоб він чітко всій країні сказав прізвище, посаду, намір, завдання і  для кого і для чого це робиться. Щоб люди знали, чим займається Служба безпеки», - сказав він. Він переконаний, що СБУ в своїх методах повернулася у 80-ті роки, і розповідає як треба, а як не треба жити.

 

На думку народного депутата регіонала Володимира Олійника, якщо факт розмови представника СБУ з журналістом підтвердиться, то це є прямим втручанням у діяльність журналіста, і посадова особа повинна понести покарання. Ситуація з Артемом Скоропадським свідчить про непрофесіоналізм СБУ і приниження держави, вважає журналіст Віталій Портніков.

 

Екс-голова СБУ Олександр Турчинов зазначив, що СБУ не має перейматися що пишуть журналісти.

 

Як писала ТК, з журналістом Артемом Скоропадським провів бесіду співробітник Служби безпеки України. Як розповів в коментарях ТК пан Скоропадський, під час зустрічі йому рекомендували менше зустрічатися з представниками праворадикальних організацій, рідше висвітлювати їх діяльність і не так часто писати про опозицію.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
13673
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
atos
5024 дн. тому
ТВшник.полный РЕСПЕКТ. Когда слушаю "ляшкив"-волосы подымаются. Это "сын" бывшего предс.пр-ва УССР Пяшко. "полковник" МВД,он всю страну ставил " НА УШИ".Дважды судим и ТРИЖДЫ не судим. И его подобрала ЮВТ для УСИЛЕНИЯ МОРАЛЬНОСТИ. Поэтому от этой "секты" нормальные люди бегут,остались-луцики,ляшки,соболевы,кармазины,сенченки и пр. проходимцы. А вчерам у Киселева был "сольный концертэтой ВОРОВКИ,журналисты как дурачки сидели с поднятыми руками,а ВОНА в своем стиле промывала им мозги. Жду от Отара Довженко РЕЗЮМЕ на это действо.Слишком уж часто "Интер" попадает под критику "ТЕЛЕКРИТИКИ". А он не лучше и не хуже СТБ,а уж точно лучше 5-го.
Bob
5024 дн. тому
to ТВшник : а что такое ? у нас и президент судимый.. Ты что то имеешь против крикливого , брехливого , судимого президента ? И тебя не колышет вопрос как этот вор госдач пролез в кресло президента ??
ТВшник
5024 дн. тому
Просто диву даешься: как мог такой рогуль как Ляшко - не просто наглое и крикливое убожество, а реальный, судимы мошенник - занять кресло народного депутата. Оно поучает порядочных людей, которые никогда не воровали. А теперь этот клоун ходит в вышиванке. Учит патриотизму тех, кто работает. Страна уродов.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду