Редактора університетської газети звільнили через «дискредитацію» президента?

24 Червня 2010
14930
24 Червня 2010
13:42

Редактора університетської газети звільнили через «дискредитацію» президента?

14930
Редактора університетської газети звільнили через «дискредитацію» президента?

Олега Семенишина звільнено з посади редактора багатотиражки Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій  імені С.З. Гжицького. Про це повідомляє Censor.net.

 

За інформацією видання, причиною звільнення стала  стаття в університетській газеті  «Світ університету» - «Сяйво його духа було і є чимось надприродним» за березень 2010 року про святкування 196-ї річниці з дня народження Тараса Шевченка в університеті.

 

В матеріалі було процитовано  виступ письменника Романа Іваничука: «Не було б Шевченка - не було б УСС, УПА, зрештою, незалежності! Чи маємо незалежну Україну сьогодні? Маємо. Ми пережили Пілсудського, Гітлера, Сталіна, то переживемо й Януковича. Адже він створив уряд із залишків окупантів України! На місце І. Вакарчука наставляє Д. Табачника, українофоба, котрий не визнає української нації, глумиться з її історії. Як він може бути Міністром освіти і науки в Україні? - запитує Роман Іваничук».

 

Рада Галицької районної організації Партії регіонів у Львові підтримала  цю ініціативу і вважає неприпустимим  друкування  в університетській газеті статті політичного  характеру, що дискредитує, на думку ПР,  інститут  Президентства.

 

«А  також  носить  неправдивий,  провокаційний  і  антидержавний  характер,  який  спрямований  на  дезорієнтацію  та  дезорганізацію  молоді  і  в  жодному  випадку  не  несе  виховного  характеру», - йдеться у повідомлення розміщеному на сайті ради Галицької районної організації Партії регіонів. 

  

У своїх відповідях він зазначив, що  Олега Семенишина «звільнено з посади редактора ІІ-ї категорії газети «Світ Університету»: «За одноразове грубе порушення трудових, функціональних обов'язків, що проявилося у подачі до друку матеріалу без обговорення на засіданні редколегії газети "Світ Університету"за п.1ч.2ст.41 КЗпП України з 03.06.2010р.».

 

Відповівши на запитання ТК таким чином, пан Гунчак не уточнив,  чи  це звільнення пов'язано саме з матеріалом «Сяйво його духа було і є чимось надприроднім» і відповідно цитатою з виступу Романа Іваничука, де критикувалась діяльність Віктора Януковича.

  

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
14930
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
boss
5051 дн. тому
Умилило бездумное использования слова "дерьмократическая страна". Одно из двух - или США - "дерьмократическая" страна и тогда нечего приводить "дерьмо" в качестве примера, или признать, что США для некоторых - образец для подражания, который не может быть ассоциирован с "дерьмом". Третий вариант - со словом "дерьмо" у автора связаны приятные воспоминания, но о патологиях не будем.
Соник
5051 дн. тому
Тю, удивили. Вон, в самой дерьмократичной стране - США, Обмам уволил венценосного генерала МакКристалла за критику президента - и ничего. Все считают, что это - норма.
Петро,Крым
5051 дн. тому
В суд! И вызывать туда Табачника,как кота
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду