Литвин не підпише постанову про частотну слідчу комісію, доки опозиція не дасть туди своїх членів

21 Червня 2010
20127
21 Червня 2010
19:37

Литвин не підпише постанову про частотну слідчу комісію, доки опозиція не дасть туди своїх членів

20127
Литвин не підпише постанову про частотну слідчу комісію, доки опозиція не дасть туди своїх членів

Голова Верховної Ради Володимир Литвин не підпише постанову про створення тимчасової слідчої комісії (ТСК) щодо законності розподілу частот у 2005-2010 роках, поки представники всіх фракцій не подадуть до її складу свої кандидатури. Про це він заявив, виступаючи в клубі творчої інтелігенції у Києві, повідомляє «Українська правда».

 

«Не можу підписати постанову, оскільки опозиційні фракції не подали своїх представників. Натомість вони будуть ініціювати комісії з ширшим спектром діяльності зі свободи слова. Але я боюся, що в свою чергу частина фракцій коаліції, або вся коаліція не дадуть туди своїх представників, і ми будемо в глухому куті», - сказав він.

 

Також Литвин заявив, що Євросоюз буде постійно «говорити» Україні про свободу слова. Коментуючи це питання, спікер зазначив: «Ніхто не любить пресу. Наполеон казав: "Сваритися з пресою - це то саме, що заснути біля провалля"».

 

Як повідомляла ТК, минулого тижня Верховна Рада прийняла постанову про утворення ТСК з питань розслідування законності розподілу частот Національною радою з питань телебачення і радіомовлення у 2005-2010 роках. За відповідний проект, ініційований позафракційною Інною Богословською, під кінець вечірнього засідання 17 червня проголосували 249 народних депутатів.

 

Головою ТСК обрано Інну Богословську (позафракційна), заступником голови - Олександра Голуба (КПУ). До складу комісії також увійшли регіонали Олена Бондаренко та Володимир Ландік. БЮТ, НУНС та Блок Литвина не внесли своїх кандидатур.

 

Натомість проект постанови № 6540 Андрія Шевченка про утворення ТСК з питань розслідування випадків цензури у ЗМІ, тиску на свободу слова в Україні та перешкоджання законній професійній діяльності журналістів Верховна Рада розгляне на наступному пленарному тижні (29 червня - 2 липня).

 

Голова фракції БЮТ Іван Кириленко наполягав на перенесенні питань про обидві ТСК для об'єднання двох комісій в одну, але це рішення не набрало необхідну кількість голосів.

 

Нагадаємо, на парламентських виборах 2002 року Інна Богословська йшла в першій п'ятірці «Команди озимого покоління» разом з нинішнім головою СБУ, членом Вищої ради юстиції та власником медіагрупи «Інтер» Валерієм Хорошковським.

 

8 червня Окружний адміністративний суд міста Києва повністю задовольнив позовні вимоги телеканалів групи «Інтер» до Національної ради і скасував результати січневого конкурсу Нацради на вільні частоти, головними переможцями якого були ТВі і 5 канал. Обидва ці канали, які є третіми сторонами у справі, оскаржують це рішення в апеляції.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
20127
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду