Читачі «Кримської світлиці» просять поновити вихід газети

17 Червня 2010
27419
17 Червня 2010
10:07

Читачі «Кримської світлиці» просять поновити вихід газети

27419
Читачі «Кримської світлиці» просять поновити вихід газети

Читачі газети «Кримська світлиця» повідомляють, що за перше півріччя 2010 року вони отримали шість здвоєних номерів видання замість 26 і просять відновити періодичність виходу видання. При цьому вартість передплати зросла вдвічі, зазначають вони у відкритому листі до співзасновників газети, міністра культури і туризму України Михайла Кулиняка та голови Всеукраїнського товариства «Просвіта» імені Тараса Шевченка, народного депутата України Павла Мовчана.

 

 «Ми звикли читати свіжу інформацію в нашій газеті щоп'ятниці, а не тоді, коли видавцеві заманеться надрукувати тираж», - ідеться в листі.

 

Під листом підписалися 60 мешканців Криму.

 

Вони зазначають, що нового керівника газети неможливо застати на роботі і адресують запитання засновникам. Зокрема, їх цікавить, чи повернуть їм витрачені на передплату кошти і чи буде відновлено третього з співзасновника «Кримської світлиці» - трудовий коллектив - та повернено на посаду головного редактора Віктора Качулу.

 

З повним текстом звернення можна ознайомитися тут.

 

Як писала ТК, у січні 2010 року держпідприємство «Преса» відмовилося поширювати передплатникам вже віддруковане перше число газети, а головного редактора Віктора Качулу звільнили за звинуваченнями у «систематичних порушеннях вимог наказів та розпоряджень» і «неналежному виконанні службових обов'язків». Новим редактором призначили голову кримської організації НРУ, депутата кримського парламенту Леоніда Пилунського (фракція «Рух-Курултай), а частина журналістів газети звільнилася з роботи. Діяльність газети перевіряла Прокуратура Залізничного району Сімферополя і вирішила не порушувати кримінальну справу проти Володимира Качули.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
27419
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду