Народний фільм «Чорний козак» та український мультсеріал представлять на «Країні мрій»

16 Червня 2010
21911
16 Червня 2010
18:00

Народний фільм «Чорний козак» та український мультсеріал представлять на «Країні мрій»

21911
Народний фільм «Чорний козак» та український мультсеріал представлять на «Країні мрій»

Народний фільм «Чорний козак» та український мультсеріал представлять на «Країні мрій».

Про це повідомляє УНІАН.

 

Кінострічку «Чорний козак» знято за мотивами казки Сашка Лірника «Про Чорного козака, вдову Ганну Шулячку та страшне закляття». Дія картини відбувається за часів козаччини, сюжет - казково-містичний. Музику до фільму записує гурт «Піккардійська Терція», акторами є гурт «Даха Браха», брати Капранови та інші.

 

«Народним» цей фільм називають тому, що він знятий за українським народним принципом толоки - тобто засоби для зйомок забезпечують самі актори. Хто допомагає грошима, хто транспортом. Зйомки розпочались два роки тому й тривають досі. Ми поставили собі мету довести, що в Україні можна зняти якісний фільм без грошей» -розповів Сашко Лірник.

 

Мультсеріал «Моя країна - Україна» складатиметься з 54 мультфільмів, з яких повністю готові поки що 8. Режисером анімації є Степан Коваль, автором сценарію - Сашко Лірник. У мультсеріалі йдеться про подорож казкаря Сашка та його вірного товариша Кота містами України. Кожна серія присвячена новому місту й розповідає про його історію, мешканців та особливості, які вирізняють саме це місто з-поміж інших.

 

Тетяна Веремчук, для «Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
21911
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду