Газета «Зелена планета» звинувачує свого засновника Наталю Зубицьку в цензурі

15 Червня 2010
38978
15 Червня 2010
15:44

Газета «Зелена планета» звинувачує свого засновника Наталю Зубицьку в цензурі

38978
Газета «Зелена планета» звинувачує свого засновника Наталю Зубицьку в цензурі

Газета «Зелена планета» звинувачує свого засновника, фітотерапевта Наталю Зубицьку в цензурі.

 

Як пояснив ТК головний редактор видання Юрій Самсон, проблеми між засновником і редакцією розпочалися від того моменту, коли газета надрукувала заяву українських журналістів «Стоп цензурі!».

 

«Тоді до друкарні приїхала людина, яка представилася адвокатом Зубицької і попросила число газети, як було сказано, для ознайомлення», - розповів пан Самсон «Детектор медіа».

 

За його словами, друкарня не задовольнила прохання адвоката через те, що ніяких юридичних стосунків між пані Зубицькою та друкарнею не існує - угоду про друк видання підписано між ПП «Фіто».

 

 

 

 

 

 

Як розповів головний редактор, у наступному числі газети вийшло журналістське розслідування про діяльність голови Крехаївської сільської ради (Чернігівська обл.) Уса Д.М., а також стаття про тиск і погрози на адресу журналістів газети.

 

«Крехаїв - це батьківщина пані Зубицької і я не виключаю, що у нашого засновника та в героїв нашої публікації можуть бути ділові стосунки», - припустив пан Самсон.

 

Після цього журналісти «Зеленої планети» отримували погрози від героїв розслідування, а пані Зубицька прислала на приватну адресу Юрія Самсона листа, в якому заявила, що той її шантажує і оголосила про розрив стосунків з газетою.

 

«Проте, згідно з документами, нашу угоду можна розірвати або за згодою сторін, або в суді», - коментує ситуацію, що склалася, Юрій Самсон.

 

Після цього на адресу ПП «Фіто» надійшов лист від директора Державного підприємства з розповсюдження періодичних видань «Преса» В.В. Герасименко, у якому зазначено, що «у зв'язку із забороною Зубицькою Н.П.» ДП «Преса» розриває договірні стосунки з ПП «Фіто» і не прийматиме для розповсюдження серед передплатників (а таких приблизно 80 тис. по всій Україні) видання від ПП «Фіто».

 

 

 

 

«ПП "Фіто" відповідно до угоди із ФОП Зубицькою Н.П. здійснює видання газети "Зелена планета", засновником якої є Зубицька Н.П. За цією угодою Зубицька Н.П. регулярно отримує гонорари. Згідно останнього акту виконаних робіт між ПП "Фіто" та ФОП Зубицькою Н.П. від 07.05.2010 р., сторони задоволені результатами спільної видавничої діяльності, претензій одна до іншої не мають, співпрацю продовжують (лист можна прочитати тут). Тому  я пов'язую дії пані Зубицькою тільки з нашими публікаціями, що були після 7 травня, а це якраз заява "Стоп цензурі!" та журналістське розслідування про Крехаїв. А заборона розпосюджувати завтрашній номер пов'ящзана з тим, що у ньому буде репортаж з маршу "Стоп цензурі!" на день журналіста», - наголосив Юрій Самсон.

 

Зв'язатися із самою пані Зубицькою ТК поки не вдалося.  

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
38978
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду