Держкомтелерадіо зробить подання на гендиректора НРКУ 17 червня

14 Червня 2010
21615
14 Червня 2010
16:27

Держкомтелерадіо зробить подання на гендиректора НРКУ 17 червня

21615
Держкомтелерадіо зробить подання на гендиректора НРКУ 17 червня

Державний комітет телебачення і радіомовлення буде готовий зробити подання на генерального директора Національної радіокомпанії України 17 червня, оскільки 10-річний контракт нинішнього президента НРКУ Віктора Набруска завершується 18 червня 2010 року. Про це на прес-конференції 14 червня сказав голова Держкомтелерадіо Юрій Плаксюк, коментуючи урядову постанову щодо змін до статуту НРКУ.

 

Юрій Плаксюк не став уточнювати, кого саме комітет рекомендуватиме Кабміну призначити генеральним директором. За його словами, Держкомтелерадіо зробить подання на кількох кандидатів, серед яких буде і кандидатура Віктора Набруска.

 

Як повідомляла ТК, Кабінет Міністрів вніс зміни до статуту НРКУ своєю постановою від 2 червня. Згідно з документом, функції з управління радіокомпанією здійснює Держкомтелерадіо. А керівництво діяльністю радіокомпанії здійснює її генеральний директор (а не президент, як було раніше), який призначається на посаду та звільняється з посади Кабінетом Міністрів України за поданням Держкомтелерадіо.

 

На думку юриста Інституту медіа права Ігоря Розкладая, ця урядова постанова суперечить законодавству про телебачення і радіомовлення. Зокрема, він звертає увагу на те, що статут НРКУ має затверджуватися законом, а не постановою Кабміну.

 

Колектив НРКУ виступив проти змін до статуту і попросив президента України Віктора Януковича доручити Кабміну уважно вивчити це питання, перш ніж робити рішучі кроки у перепідпорядкуванні державних ЗМІ.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
21615
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Н.К.
5034 дн. тому
ЯКщо Президент і Кабмін будуть мудрими, то залишать Набруска на посаді. УКраїнське радіо - це зразок того, яким має бути справжнє суспільне мовлення, на відміну від примітивних і тупих FM-станцій!!! Слухачі - за Набруска!!!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду