Порошенко звинуватив Хорошковського у корупційних діях і попросив перевірити НТН

12 Червня 2010
26048
12 Червня 2010
11:42

Порошенко звинуватив Хорошковського у корупційних діях і попросив перевірити НТН

26048
Порошенко звинуватив Хорошковського у корупційних діях і попросив перевірити НТН

Петро Порошенко звинуватив голову СБУ, члена Вищої ради юстиції та власника медіагрупи «Інтер» Валерія Хорошковського у корупційних діях.  Про це він сказав в ході дискусії у студії програми «Шустер live» на ТРК «Україна» 11 червня.

 

«На моє глибоке переконання, ваші корупційні дії суттєво шкодять інтересам держави», - звернувся до пана Хорошковського Петро Порошенко.

 

Власник 5 каналу з'явився у студії «Шустер live» на середині програми. Пан Порошенко привітався і сказав, що йому переказали, ніби Валерій Хорошковський дуже просив його прийти на ефір і щоб виконати прохання голови СБУ, Порошенкові довелося залишити святкування з нагоди дня народження його батька.  

 

«Як колишній міністр закордонних справ я хотів би вам повідомити, що ті гори бруду, які були вилиті внаслідок позову, що був ініційований вашою телекомпанією та вами безпосередньо, гори бруду, які країна прийняла на себе змушують «Репортерів без кордонів», міжнародні журналістські організації, Парламентську асамблею Ради Європи, левову частину країн переглядати питання вільності і демократії в Україні», - додав Порошенко.

 

Петро Порошенко заявив, що він не вірить, ніби ситуація, що склалася навколо 5 каналу та ТВі, це «просто економічні стосунки людей, які мають відношення до телебачення».

 

Нагадаємо, у студії тривало обговорення довкола рішення Окружного адміністративного суду міста Києва у справі «група «Інтер»  vs Нацрада», в якій втратили виграні на конкурсі 27 січня частоти 5 канал і ТВі.

 

У ході дискусії пан Порошенко запропонував Валерію Хорошковському «абсолютно прозору європейську річ» - залишити посаду голови СБУ і провести розслідування правомірності як видачі 5 каналу та ТВі додаткових частот, так і позбавлення цих каналів виграних частот. За підсумками цього розслідування, влада має прийняти рішення щодо повернення пана Хорошковського на посаду.

 

«Вся ця риторика дуже добра, якби ми, Петро Олексійовичу, не знали одне одного, - відповів Хорошковський. - Якщо я зараз почну аргументацію, то я думаю, що буде незручно сидіти не тільки вам, а й декому ще, на цих стільцях».

 

У дискусії було згадано й ситуацію з НТН у 2004 році. На запитання Петра Порошенка, чи збирається пан Хорошковський перевірити компанію НТН на предмет чистоти проведення конкурсу та законності ведення мовлення на  частотах компанії, останній відповів ствердно.

 

«Більше того, тут сидять народні депутати, і у мене навіть виходу не буде. Якщо народні депутати напишуть з цього приводу запит, я обов'язково це зроблю, я вам гарантую», - заявив голова СБУ. 

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
26048
Коментарі
5
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Александр
5036 дн. тому
Из-за чего сыр бор собственно? ЧТо у Хорошковского, что у Княжицкого каналы -параша!!!! Вот и весь сказ!
vyva
5037 дн. тому
Портников! Расскажи, сколько тебе принадлежит акций в ТВі? В "24" тебе принадлежал 1%. В таком случае выступай не как незалежный журналист, а как собственник против собственника
atos
5037 дн. тому
Хорошковский действидельно был ХОРОШ. Молодец,умница. Дал по морде и Пуценке,и Княжинскому и особенно Пете Порошенко. Так достойно,без надрыва,убедительно может вести себя человек,который ЧЕСНО ВЫПОЛНЯЕТ СВОИ СЛУЖЕБНЫЕ ОБЬЯЗАННОСТИ и не боится что его могут упрекать в АМОРАЛЬНОСТИ. А Петя хлебнул стопочку на дне рождения отца,решил показать Я МОЛ Я ,и получил то и должен был получить--ПОЗОР.
Ed
5038 дн. тому
Ему наплевать, беспредел на любую предьяву. Не по понятиям пацан пошел все загребать. И главное мочит без разбору и внагляк. Ему повиг, что, все кто даже партнеры близкие, страдают от его затмения ума и наглости наездов. А базар его типа, а шо такое я нипричем совсем запредельный. Ламать кости 5 и Тві под видом честной борьбы за порядок надо начинать с себя и братнов в воротничках. Наделал дурости на весь мир, то хоть бы нашел смелость найти выход не безпредельный
:-(
5038 дн. тому
Дивився вчора виступ Валєріка. Враження таке, що стоїть перед тобою злодій, нахабно сміється тобі у вічі і каже: "Нє пойман - нє вор!" Добре, хоч язика не показав. Більш безсовісної, нахабної та самозакоханої людини я ще не бачив.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду