Хорошковський погодився, що має місце «потенційний конфлікт інтересів» і пообіцяв захищати 5 канал і ТВі

12 Червня 2010
27111
12 Червня 2010
11:13

Хорошковський погодився, що має місце «потенційний конфлікт інтересів» і пообіцяв захищати 5 канал і ТВі

27111
Хорошковський погодився, що має місце «потенційний конфлікт інтересів» і пообіцяв захищати 5 канал і ТВі

Голова СБУ, член Вищої ради юстиції та медіавласник Валерій Хорошковський погодився, що в ситуації довкола суду «група «Інтер»  vs Нацрада», в якій втратили виграні на конкурсі 5 канал і ТВі, має місце «потенційний конфлікт інтересів». Про це він сказав 11 червня в ефірі «Шустер live» на ТРК «Україна».

 

«Єдине, що я зараз приймаю як звинувачення, - це те, що можна говорити про потенційний конфлікт інтересів», - заявив він у відповідь на численні закиди присутніх щодо наявності конфлікту інтересів у позовній вимозі групи телеканалів «Інтер» до 5 каналу та ТВі.

 

«Дійсно, будучи власником медіагрупи, потенційно у мене може бути певний інтерес до цього конкурсу та до цих частот. Але я сьогодні привселюдно заявляю: група «Інтер» повернула виграні частоти у цьому конкурсі і не буде приймати участі у нових конкурсах на аналогові частоти, якщо вони будуть. Таким чином, я вивільняю простір для всіх телекомпаній і груп для того, щоб без участі телекомпанії «Інтер» ви змогли провести чесний прозорий конкурс», - пояснив пан Хорошковський.

 

Також голова СБУ наголосив, що захищатиме 5 канал та ТВі: « Ми будемо захищати ці канали».

 

Свій виступ у студії «Шустер live» пан Хорошковський розпочав з того, що назвав основну, на його думку, біду українського суспільства - «бюрократи з корупцією або бізнесмени з конфліктом інтересів». «Давайте на цій передачі спробуємо визначити, що краще, що гірше і чи є компроміси, чи можемо ми змішувати їх. Але передусім все залежить від індивідуальної совісті та особистого позиціонування», - запропонував він.

 

«Ви є і бюрократом з корупцією, і бізнесменом з конфліктом інтересів!» - відповів йому гендиректор ТВі Микола Княжицький та закликав свого опонента навести документальне підтвердження права власності щодо групи каналів «Інтер».

 

«Я доходи декларую вже більше десяти років. І насправді мене дуже легко прослідкувати, звідки що береться. В тому числі, до речі, і компанії, які на сьогоднішній день володіють групою «Інтер» і де, як я заявляю і це легко перевірити, я є кінцевим власником», - наголосив Валерій Хорошковський.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
27111
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
atos
5062 дн. тому
Впервые вижу таким уверенным ,спокойным,толерантным Главу СБУ В.Хорошковского. Как ни пытались,как ни тужились Ю.Луценко,Н.Княжинский,П.Порошенко и другие "люби друзи" в чем то конкретно обвинить--ПОЛУЧИЛИ ЖОСТОЙНЫЙ "ПОМОРДНИК" Для Луценко--это как об стенку горох--это дебила ничем не пронять. Н.Княжинский пытался вначале ПЫЖИТЬСЯ,а потом перешол на непонятные ухмылочке. Ну а Петя "РОШЕ" нарвался сам на неприятности и получил то , что должен бып получить-- ЕСЛИ РЫЛЬЦЕ В ПУШКУ---МОЛЧИ И СОБИ В ДВЕ ДЫРОЧКИ. Главное,что не сумел сдержать эмоции и пытался продолжать позориться и только напоминание Хорошковского,что он может раскрыть еще более неприятные моменты для Порошенко, Петр Алексеевич ретировался. А вообще ,обсуждение ПРОБЛЕМ СО СВОБОДОЙ СЛОВА ПОКАЗАЛО,ЧТО ЭТО ОБЫКНОВЕННАЯ ПРОВОКАЦИЯ ОППОЗИЦИИ ВЫЗВАННАЯ ИСТЕРИЧЕСКИМ КРАХОМ ОППОЗИЦИИ. НУ А ХОРОШКОВСКИЙ ДЕЙСТВИТЕЛЬНО Х О Р О Ш !!! ПОЛНЫЙ РЕСПЕКТ ЕМУ!!!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду