Томенко: До парламентських канікул Нацрада буде укомплектована

10 Червня 2010
15745
10 Червня 2010
15:33

Томенко: До парламентських канікул Нацрада буде укомплектована

15745
Томенко: До парламентських канікул Нацрада буде укомплектована

Заступник голови Верховної Ради Микола Томенко обіцяє зробити все, щоб до літніх канікул парламенту (до 9 липня) склад Національної ради з питань телебачення та радіомовлення було доукомплектовано. Про це він заявив під час круглого столу з питань рекламного законодавства 10 червня.

 

«Я зроблю все, щоб до літніх канікул Нацрада була укомплектована. Бо почалися такі технології задіюватися, щоб зробити її недієздатною на кілька років. Наше завдання - провести конкурс на посади і доукомплектувати. Ми будемо просити комітет активніше працювати, щоб він визначився з кандидатурою, хоч їх і багато - 24, але щоб він зробив подання», - зазначив пан Томенко.

 

Як повідомляла ТК, до участі в конкурсі на заміщення вакантних посад чотирьох членів Національної ради подано 24 кандидатури. Прийом кандидатур завершився 4 червня. Протягом 14 днів парламентський Комітет з питань свободи слова та інформації має їх розглянути та винести в зал.

 

Нагадаємо, 15 травня Верховна Рада оголосила конкурс на заміщення посад чотирьох членів Нацради, після того, як припинила повноваження Юрія Плаксюка, Віталія Шевченка, Тетяни Лебедєвої та Віктора Понеділка. Парламентські фракції та громадські організації мали змогу подати свої кандидатури  до 4 червня.

 

Як вже повідомляла ТК, Незалежна медіапрофспілка України відповідно до рішення громадського руху «Стоп цензурі!» висунула на конкурс директора Інституту медіаправа  Тараса Шевченка і шеф-редактора «Детектор медіа» Наталю Лигачову, а Асоціація «Спільний простір» подала також кандидатури Шевченка і Лигачової, а ще директора «Інтерньюзу» Костянтина Квурта і голову Комітету «Рівність можливостей» Олександра Чекмишева. Як відомо, Незалежна асоціація телерадіомовників (НАМ) оголосила, що висуває таких кандидатів: Катерина М'ясникова (виконавчий директор НАМ), Катерина Котенко (виконавчий директор ІТК) і Микола Фартушний (директор ТОВ «Нові грані», заступник голови правління кредитної спілки «Ефір»).

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
15745
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду